Je kan dit evengoed doen met aardbeien, rode bessen, bramen, noem maar op. En in plaats van de coulis kan je gewoon de gepaste confituur er bij halen: sneller en makkelijker, maar wel wat zoeter. Qua zoetigheid valt dit dessert nogal mee, maar het is natuurlijk wel aan de calorierijke kant met de mascarpone en de quatre quart.
Voor 6, klaar in 15 minuten
- 400g quatre quart cake
- 350g blauwe bessen
- 250g mascarpone
- 50ml slagroom
- 2 el bloemsuiker
- 1 borrelglaasje Limoncello
Warm 100g blauwe bessen op met 2 tl suiker en 2 el water. Mix dit tot een coulis.
Snijd de cake in plakjes van 1 cm dik en steek er rondjes uit die net in je glas passen. Klop de slagroom half stijf met de rest van de suiker en spatel er de losgeklopte mascarpone door. Breng het geheel op smaak met de Limoncello.
Begin in je glas met een stukje cake. Strijk er wat coulis over en gooi er dan wat besjes tegenaan. Lepel daarover goed wat van het mascarponemengsel en begin opnieuw tot het glas vol is.
Je kan dit ver op voorhand maken en afgedekt in de ijskast laten rusten tot het tijd is om op te dienen.
Njam! Magazine juni 2011