Hoewel het met brood is, blijven deze Italiaans geïnspireerde aperitiefhapjes een van de toppers in mijn arsenaal. Als we volk over de vloer krijgen probeer ik altijd een nieuwe versie voor te schotelen en onlangs was dat dus een schijfje ciabatta met een op smaak gebrachte erwtenpuree en een sneetje heerlijke Serrano ham.
Je zet het op tafel in minder dan tien minuten en ‘t is een echte allemansvriend. Past perfect bij een vegetarisch equivalent zoals deze.
Alvast smakelijk!
Crostini met Erwtenpuree en Gedroogde Ham
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: aperitiefhapje
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 300g diepvrieserwtjes
- 1 ciabatta om af te bakken
- 12 sneetjes flinterdun gesneden gedroogde ham (San Daniele, Serrano...)
- olijfolie voor salades
- enkele takjes verse munt
- een teentje knoflook
Zo maak je het
- Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Daarna verdelen we het brood in minstens 12 sneetjes. Ik snij ze meestal een halve à een centimeter dik.
- Die sneetjes mogen weer even op een bakplaat in de oven tot ze wat krokant zijn. Laat ze wel niet te ver bakken.
- Daarna wrijven we de bovenkant in met het teentje look, dat we gepeld en gehalveerd hebben.
- Besprenkel de toastjes met wat olijfolie.
- Blancheer de erwtjes in kokend water en laat ze uitlekken.
- Daarna mixen we ze tot een puree.
- Verdeel de puree over de crostini en werk af met een sneetje ham.
- Besprenkel met wat van je beste olijfolie en strooi er tenslotte nog wat gescheurde muntblaadjes over en zet op tafel.