[Voedselzandloper Recept] Havermout met Banaan en Kokos

[Voedselzandloper Recept] Havermout met Banaan en Kokos

havermoutpap met bananen en kokos

Dit is then huize LGB het meest genuttigde ontbijt. Het is supergoed voor je en, zeker niet onbelangrijk, snel klaar. Het wordt steevast geserveerd met een glaasje versgeperst sinaasappelsap, mét pulp. De ideale kickstarter voor een nieuwe, spannende dag.

Ik maak de havermoutpap klaar in de microgolf. Er zijn voor- en tegenstanders van dit toestel, maar ik geef er niet om. Als je denkt dat je haar gaat uitvallen omdat je zo’n toestel zou durven gebruiken, kan je de havermout ook koken in een pannetje. De aanwijzingen hiervoor kan je op de verpakking vinden.

Het is belangrijk dat je biologische havermout gebruikt. Bij de  gewone variant wordt namelijk zoutzuur gebruikt in de teelt en het consumeren ervan kan leiden tot een verminderde opname van vitamine D.

Voor 1 portie, klaar in 5 minuten:

  • 70g biologische havermout
  • 200ml ongezoete soja melk
  • 1 banaan in schijfjes
  • een opgehoopte eetlepel kokospoeder
  • een opgehoopte eetlepel tarwezemelen
  • een eetlepel agavesiroop
  • een klein handje amandelschilfers
  • een snufje kaneelpoeder

Doe de havermout in een kommetje met de melk en zet 2 minuten in de microgolfoven op 800w.

Voeg er daarna alle de banaan, kokos, tarwezemelen, agavesiroop en kaneel aan toe.  Roer alles goed door elkaar.

Zet opnieuw een minuut in de microgolf.

Strooi er wat amandelschilfers over en klaar is kees.

Bon Appétit!

Leave a reply