[Gezond Recept] Spelt Spaghetti met Rode Ui, Ansjovis, Pepers en Veldsla

[Gezond Recept] Spelt Spaghetti met Rode Ui, Ansjovis, Pepers en VeldslaSpelt Spaghetti met Rode Ui, Ansjovis, Pepers en Veldsla
 
Auteur: 
Soort Recept: Gezond Recept
Een makkelijk, snel en voedzaam pasta receptje. Licht verteerbaar dankzij de spelt. Goed voor de hersenen dankzij de anjovis. Perfect om nog snel even klaar te knutselen na een drukke werkdag.
Boodschappenlijstje
 • 250g Spelt Spaghetti
 • 2 middelgrote rode uien
 • 2 teentje knoflook
 • 35g ansjovis op olijfolie
 • 1 rode peper
 • twee handen veldsla
 • 50g pijnboompitten
 • olijfolie om te bakken
Zo maak je het
 1. We beginnen met de pijnboompitten te roosteren in een antikleefpan op een middelhoog vuurtje. Als ze een goudbruin kleurtje hebben mogen ze even uitrusten op een stukje keukenpapier. Pas goed op dat ze niet verbranden door de pan regelmatig te schudden.
 2. Terwijl de pijnboompitten roosteren snipperen we de uien. We wassen het pepertje en snijden de helft ervan, met pitjes en al, in ringetjes. De andere helft kan er eventueel nog bij, maar dan zonder zaadlijsten en pitjes. Het hangt er wat vanaf hoe pikant je het wilt.
 3. De veldsla mag gewassen en gedroogd worden. De harde stukken gaan we verwijderen en de blaadjes snijden we grof.
 4. Als de pitjes klaar zijn doen we een lepeltje olie in de pan, waar we de uien in fruiten terwijl we af en toe eens roeren.
 5. Hierbij persen we de knoflook en we voegen ook het gesneden pepertje toe.
 6. We blijven roeren om ervoor te zorgen dat het geheel zich niet aan de bodem "zet".
 7. Voeg de ansjovis toe met de olie uit het blikje en laat alles een tiental minuutjes rustig sudderen terwijl je af en toe eens roert.
 8. Terwijl brengen we een grote pan water aan de kook en koken hierin de spaghetti klaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 9. Als de pasta bijna klaar is mag er een pollepel van het kookwater bij het uienmengsel gevoegd worden. Eventueel wat meer, maar dat moet je zelf bekijken. Dit is om de saus wat binding en glans te geven.
 10. Als de pasta klaar is, mag hij afgegoten worden.
 11. Kieper hem dan bij het uienmengsel, samen met de blaadjes veldsla en de pijnboompitten.
 12. Zet alles goed door elkaar en serveren maar.

 

Leave a reply