Havermoutpap met Frambozen en Chocolade

Havermoutpap met Frambozen en Chocolade

Er wordt op deze website vaak gezocht naar havermout recepten. Ik heb er wel een aantal, maar ik vond ze vaak te simpel om te posten. Maar omdat er veel vraag naar is heb ik mijn mening herbekeken.

Zoals altijd maak ik mijn havermoutpap met biologische havermout en met niet-dierlijke melk. Echte melk, die is immers voor kalfjes.

Ten huize LGB worden verschillende van die melken afgewisseld en elk recept kan met eender welke melk. De favorieten zijn: ongezoete sojamelk, amandelmelk, havermelk en hazelnootmelk. Er zijn nog varianten, maar ik moet nog wat testwerk verrichten. Let er ook op dat je sojamelk niet genetisch gemodificeerde bonen bevat.

De frambozen komen uit de diepvriezer, want dat is beterkoop en zo zijn ze heel het jaar beschikbaar. Een zak van een kilo kost € 4,49 in mijn supermarkt. Verse frambozen kosten een veelvoud en zijn daarom niet beter. Frambozen zijn immers heel gevoelig voor temperatuurverschillen en transport. Meteen shock vriezen na oogsten zal waarschijnlijk nog het beste zijn voor gebruik in een gerecht als dit. Ook voor smoothies etc. zou ik geen verse exemplaren gebruiken.

Ik gebruik voor mijn havermout de microgolf. Ik besef dat er veel microwave haters zijn, maar ik maak daar geen deel van uit. Als je liever microgolf vrij leeft, dan kan je dit ook gewoon klaarmaken in een pannetje.

Havermoutpap met Frambozen en Chocolade
 
Auteur: 
Soort Recept: ontbijt, voedselzandloper
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
 • 55g biologische havermout
 • 200ml amandel- of sojamelk (ongezoet)
 • 1el spelt- of tarwezemelen
 • 10g donkere chocolade (min. 70% cacao)
 • 1kop frambozen (uit de diepvries)
Zo maak je het
 1. Doe de havermout in een kommetje met de melk.
 2. We doen de frambozen erbij en zetten alles goed door elkaar.
 3. Als je verse frambozen gebruikt moeten ze nu nog niet mee in de microgolf. Die doen we er pas bij als de havermoutpap de eerste keer uit de oven komt.
 4. Dit gaat 2 minuten de microgolf in en ik laat het daarna nog even wellen terwijl ik sinaasappelsap pers.
 5. We nemen een fijne rasp en raspen er de chocolade over.
 6. Ook de zemelen mogen er nu bij.
 7. Zet alles weer goed door elkaar en zet nog een minuutje in de microgolf of iets langer als je het liever wat warmer hebt.

 

 

Leave a reply