Een stukje zalm op de barbecue, dat eerst een nachtje gemarineerd werd in een lekkere Lindemans Framboise? Wees er maar zeker van dat het in orde zal zijn.
Persoonlijk maak ik hier nog een eenvoudige tomatensalade bij, maar ook een simpele green salad of een alternatief kan prima.
Alvast smakelijk!
In Frambozenbier Gemarineerde Zalm met Tuinkruiden en Ricotta
Auteur: Le Gourmand Belge
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 2 stukken zalmfilet (of zalmhaasje) van 150g
- 1dl olijfolie
- sap van ½ limoen
- 1 flesje frambozenbier (bvb. Lindemans Framboise)
- 75g ricotta
- 75g zure room
- 2el verse kruiden (basilicum, bieslook, kervel, dragon)
Zo maak je het
- Wrijf de zalm in met grof zeezout en peper.
- Meng bier, limoensap en olie voor de marinade, giet over de zalm en zet een nachtje in de ijskast.
- Gril de vis 20 minuten op aluminiumfolie onder gesloten deksel. Een Weber of zo'n groot groen ei is hiervoor natuurlijk ideaal.
- Ga goed te keer met vuurkruiden voor extra rooksmaak.
- Meng de ricotta met de zure room en de fijngesneden tuinkruiden en serveer dit naast de zalm.
Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit “BBQ Bijbel” van Peter De Clercq