Dit kleine dessertje is razend makkelijk en ziet er erg chique uit. Ideaal dus als je wat gasten moet ontvangen en je hebt niet veel tijd in je schema voor een ingewikkeld dessert.
Voor 12 potjes, klaar in 35 minuten :
- 5g oploskoffie (ik gebruik Lavazza; zeer lekker!)
- 5 el ongezoet cacaopoeder (dus niet Nesquick en consoorten, maar dat werkt natuurlijk ook als je niets anders hebt)
- 1 vanillestokje
- 7,5 dl melk
- 150g fijne kristalsuiker
- 3 eieren (liefst bio)
- 2 eidooiers (eveneens liefst bio)
Verwarm de oven voor op 170° C en zet 3 grote kommen klaar: een met oploskoffie, 1 met cacaopoeder en een lege kom.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het uit. Breng de melk met de helft van de suiker, het vanillestokje en de uitgeschraapte vanille aan de kook en haal de pan dadelijk van het vuur.
Klop de eieren met de dooiers en de rest van de suiker en voeg de warme melk toe. Blijf kloppen.
Haal het mengsel door een zeef en verdeel het gelijkmatig over de drie grote kommen. Klop het mengsel met de koffie en dat met cacao goed door.
Vul vier ovenvaste schaaltjes met de koffiecreme, vier met het chocolademengsel en vier met de vanillecreme. Verwijder met een lepel de luchtbelletjes en het schuim die zich aan de oppervlakte vormen. Zet de schaaltjes in een grote schaal en vul die tot de helft met kokend water. Bak ze 20 tot 25 minuten in de oven.
Controleer of ze gaar zijn door met de punt van een mes in in het midden van de puddinkjes te prikken. Als het mes er schoon uitkomt zijn ze gaar. Laat de puddinkjes afkoelen en zet ze dan in de koelkast. Serveer ze goed koud.
Uit Het Grote Larousse Chocoladeboek