Meer Vegetarische Recepten: Quiche met Kaas en Kerstomaatjes

Meer Vegetarische Recepten: Quiche met Kaas en Kerstomaatjes

Quiche met Kaas en Kerstomaatjes

Ik geloof erin dat je toch minstens één keer in de week best vegetarisch eet, al was het maar om voldoende afwisselend te eten. Quiches behoren, naast salades, tot mijn favoriete vegetarische recepten. Ik probeer er vaak nieuwe en diegene die ik lekker vind post ik op deze site. Zo weet je zeker dat tenminste een iemand dit gesmaakt heeft 🙂

Deze quiche viel op omwille van zijn bijzonder luchtige structuur. Dit heeft te maken met het feit dat er niet zo veel room in zit. Dat heeft ook nog het bijkomend voordeel dat de bodem niet snel zompig zal worden. Zeer lekker.

Voor 4, klaar in 45 minuten :

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 rolletje (200g) verse geitenkaas
  • 200g kerstomaatjes
  • 3 eieren
  • 3 el lichte room
  • 50g gemalen Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200° C

Snij de kaas in fijne plakjes, spoel de tomaten en wrijf ze droog. Klop vervolgens de eieren los met de room en de helft van de Parmezaanse kaas en kruid met peper en zout.

Leg het bladerdeeg op het bakpapier in een quichevorm en druk de randen goed aan. Verwijder het overtollige deeg.

Beleg de bodem met de plakjes kaas en leg er de kerstomaatjes op. Schenk er het eiermengsel bij en bestrooi dit met de rest van de Parmezaanse kaas. Bak de quiche 30 minuten in de oven.

Zoals steeds serveer ik hier graag een frisse groene salade en een fruitig wit wijntje bij.

Uit Libelle Lekker van juni 2011

 

Leave a reply