Provencaalse Tomaat Auberginesoep met Bruschetta

Provencaalse Tomaat Auberginesoep met Bruschetta

Dit is eigenlijk mijn “standaard” tomatensoep zoals ik ze meestal maak. Ze proeft lekker Zuiders en tovert de zon op tafel tijdens deze regenachtige dagen.

Soep voor 4, klaar op ongeveer 40minuten :

  • 800g gepelde tomaten uit blik
  • 500g aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1l groente- of kippenbouillon
  • boter
  • bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 8 korianderbolletjes
  • tabasco

Bruschetta :

  • een half stokbrood of een ciabatta
  • 1 tomaat of een paar gemarineerde kerstomaatjes
  • 50g mozarella
  • olijfolie
  • een dik teentje look

Snijdt de aubergine in blokjes, bestrooi ze met een eetlepel zout en laat goed uitlekken in een vergiet.

Verhit een beetje olijfolie in een soepketel en stoof er even de gesnipperde ui in aan, samen met het fijn gesneden teentje look en de stukjes paprika (eerst zaadjes verwijderen en schillen!). Voeg de aubergine toe en roer goed om. Bestrooi alles met een eetlepel bloem en roer er nog eens door met een houten lepel. Voeg de tomaten en de bouillon toe, samen met de geplette korianderbolletjes, tijm en laurier. Breng op smaak met peper en zout, maar let op want de aubergine is al gezouten. Breng aan de kook en laat 30 minuten rustig pruttelen.

Verwijder de laurierblaadjes en mix alles fijn. Leng eventueel aan met wat water, maar deze soep mag wel wat consistentie hebben. Laat het geheel terug even doorkoken en maak ondertussen de bruschetta klaar door de sneetjes brood in te wrijven met oliefolie en een teentje look. Leg op elk broodje een tomaat, bestrooi met peper en zout en dek af met mozarella. Zet het geheel in een oven van 190° tot de kaas gesmolten is.

Dien de soep op met de bruschetta en doe er naar smaak een paar druppels tabasco bij.

Recept: Colruyt Lekker Soep

One Response to Provencaalse Tomaat Auberginesoep met Bruschetta

Leave a reply