Salade van Avocado, Waterkers en Spek

Salade van Avocado, Waterkers en Spek

De zon heeft eindelijk toegeslagen! Tussen twee barbecues door kan ik dan best genieten van een lekkere salade zoals deze. Eentje die dan nog in minder dan een half uurtje op tafel staat.

Smakelijk!

avocadosalade-met-waterkers-en-spek

 

salade-van-avocado-met-waterkers-en-spek

 

dressing

 

Salade van Avocado, Waterkers en Spek
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 bosjes waterkers
  • 2 avocado's
  • 1el mayonaise
  • 2el soya room
  • 1el lekkere mosterd
  • 1el balsamico van goede kwaliteit
  • 100g gerookt, biologisch spek (dun gesneden)
  • 1 appel, type Jonagold
  • 1 kleine rode chilipeper
Zo maak je het
  1. We beginnen met onze waterkers te wassen. Spoel hem in ruim water en laat even rusten, dit komt de smaak ten goede. Droog hem daarna voorzichtig in de slazwierder.
  2. Neem de helft apart en ga er eens met je mes door.
  3. De appel gaan we schillen. We verwijderen het klokhuis en snijden hem in dobbelstenen.
  4. Bak het spek en de appel korkant in een antikleefpan op een matig vuurtje. Ik gebruik hiervoor geen vetstof, maar het is dan wel noodzakelijk om regelmatig eens goed met de pan te schudden.
  5. Als het spek goudbruin is, roeren we er de gehakte waterkers door en nemen we de pan van het vuur. We doen het mengsel in een slakom.
  6. We halen het vruchtvlees uit de avocado's en snijden het in blokjes. We voegen ze toe aan het spek/appel/waterkers mengsel.
  7. Ook de niet gehakte waterkers mag dan in de slakom, samen met het in ringen gesneden pepertje dat we eerst ontdaan hebben van pitjes en zaadlijsten.
  8. Zet de salade goed door elkaar.
  9. We maken een dressing door de mosterd, de mayonaise, de room en de balsamico met een snufje peper en zout te mengen tot een homogene massa.
  10. We serveren de borden door er eerst de salade op te leggen en er wat van de lekkere dressing over te lepelen.

Leave a reply