Quiche met Bacon en Prei

Quiche met Bacon en Prei

quiche met prei en spek

Het juni nummer van Libelle Lekker pakt uit met “Zomer quiches” en vermits ik zowiezo een grote fan ben van quiches heeft het welgeteld 2 dagen geduurd vooraleer het eerste exemplaar op tafel stond. In het magazine maken ze deze met spekblokjes maar ik vind dat persoonlijk veel te vettig en ik heb ze dan ook vervangen door Engelse bacon. Dat doe ik ten andere bijna altijd met recepten waar spekblokjes in gebruikt worden.

Voor 4 tot 6 personen, klaar in 40 minuten

  • 2 preien
  • 150g dun gesneden (Engelse) bacon, de vetrand verwijderd
  • 3 eieren (vrije uitloop of bio)
  • 1dl (lichte) room
  • 100g (geraspte) Emmental
  • 1 vel bladerdeeg

Snij de preien in dikke ringen en stoom die beetgaar in 1 à 2 minuten. Laat goed uitlekken.

Meng de eieren, de room en de melk in een kom. Kruid het mengsel met peper.

Leg het bladerdeeg in de bakvorm, druk aan en prik er gaatjes in. Verwijder het overtollige deeg door het met je handpalmen tegen de rand van de vorm te drukken.

Zet de stukjes prei kris kras op het deeg en verdeel er ook de bacon over. Die kan je nog wat in stukjes scheuren terwijl je bezig bent. Giet er dan het eiermengsel overheen en strooi er strooi de kaas erover.

Bak de quiche 30 minuten in een voorverwarmde (hete lucht) oven van 180° C en serveer met een simpele groene salade.

Dit exemplaar was alvast heel erg lekker en ik kan amper wachten om de andere recepten uit te proberen. Je mag er wel niet mee overdrijven natuurlijk, want zo’n quiche blijft toch aan de zware kant met z’n eieren- en room mengsel.

Leave a reply