Vliegensvlugge Salade Caprese

Vliegensvlugge Salade Caprese

salade caprese

In mijn reeks razendsnelle, broodloze lunches hadden we al eerder een makkelijke tomatensalade en ook een eenvoudige Griekse salade. Een ander wapen in het zomers middagarsenaal is de overbekende salade Caprese. 

Bij de Italiaan krijg je die meestal oersaai gepresenteerd: schijfjes tomaat met schijfjes mozzarella en wat plukjes basilicum. Als je geluk hebt is het lekkere mozzarella, maar niets is gegarandeerd.

De insalata Caprese heeft niet veel nodig, maar het moeten wel allemaal top ingrediënten zijn om er iets deftig van te bakken. Neem de beste mozzarella die je jezelf kan veroorloven en laat zeker die smaakloze, goedkope kauwgom liggen. Buffelmozzarella is wat je wilt.

We gebruiken lekker rijpe tomaten die we best niet in de ijskast bewaard hebben, want dat is niet bevorderlijk voor de smaak. Ook de olijfolie moet van de beste soort zijn. Die koop je niet voor € 3,- per liter, maar voor minimum het driedubbele.

Als die zaken in orde zijn, kan het al niet meer mis gaan. Ik geef extra punch aan mijn Caprese door er wat citroenzeste over te raspen. Met dank aan Jamie Oliver voor de tip.

Alvast smakelijk!

Vliegensvlugge Salade Caprese
 
Auteur: 
Soort Recept: salade,Italiaans
Voorbereidingstijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 4 rijpe tomaten
  • een klein handje verse basilicumblaadjes
  • 250g buffelmozzarella
  • een bio citroen
  • je beste olijfolie
Zo maak je het
  1. Was de tomaten en snij ze in achten, schijfjes, blokjes... Hoe je maar wilt. Verdeel ze over de borden.
  2. Laat de mozzarella uitlekken en scheur hem in stukken. Voeg bij de tomaten.
  3. Strooi wat verse, zwarte, peper en zout over de tomaten en de mozzarella en voorzie alles van een scheutje heerlijke olijfolie.
  4. Rasp er met een heel fijne rasp wat schil van de citroen over, die je eerst grondig gewassen hebt.
  5. Werk af met wat gescheurde basilicumblaadjes.

 

Leave a reply