Quinoa met Kerstomaten, Kruiden en Mozzarella

Quinoa met Kerstomaten, Kruiden en Mozzarella

quinoa-met-tomaatjes-en-kruiden

Te warm om de barbecue aan te steken? Probeer ditĀ heerlijke alternatief. Het originele recept is van Pascale Naessens, maar ik vond dat toch wat magertjes en dus lapte ik er zo’n geweldige bol echte buffelmozzarella in.

Alvast smakelijk!

Quinoa met Kerstomaten, Kruiden en Mozzarella
 
Auteur: 
Soort Recept: salade,vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 1 kopje quinoa
  • een handvol kerstomaten
  • een kleine hand zwarte olijven
  • 2 lente-uitjes
  • een handvol verse, zachte kruiden (basilicum, peterselie, bieslook...)
  • een handvol gemengde noten
  • 3 tenen knoflook
  • 125g buffelmozzarella
  • olijfolie van topkwaliteit
  • olijfolie om te bakken
  • sojasaus
Zo maak je het
  1. Doe de quinoa in een zeef en spoel hem grondig.
  2. Daarna doen we de korrels met twee kopjes water in een kom, samen met een scheutje olijfolie en de knoflook. Kook hem gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. De tomaten gaan we spoelen, drogen en halveren.
  4. De olijven gaan we ontpitten en daarna gaan we er eens met het mes door.
  5. We wassen de lente-uitjes en snijden ze in fijne ringetjes.
  6. De kruiden gaan we van de steeltjes plukken, wassen, drogen en fijnsnijden.
  7. We doen alles in een grote slakom, samen met de quinoa.
  8. Daarna hakken we de noten grof en voegen die toe.
  9. De mozzarella scheuren we in stukken en we zetten die onder de quinoasalade, samen met een scheut goede olijfolie, een klein beetje sojasaus en wat peper en zout.

Leave a reply