Winterse Salade met Kip en Roquefort Dressing

Winterse Salade met Kip en Roquefort Dressing

Voor deze winterse salade deed ik inspiratie op bij Jeroen Meus. Ik stripte zijn gerecht van het brood en wat andere ingrediënten en verving de kaas door Roquefort, zodat het er enkel nog maar wat van ver op lijkt.

Het is een Voedselzandloper proof gerecht, zonder gluten. Waterkers en walnoten zijn daarenboven twee ingrediënten die supergoed voor je zijn. Best wel een gezond recept, met andere woorden.

En toch lekker. Komt dat tegen.

Winterse Salade met Kip en Roquefort Dressing
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 bio kipfilets van +/- 100g elk
  • 150g veldsla
  • 50g walnoten
  • een busseltje waterkers
  • olijfolie om te bakken
  • 100g Roquefort
  • 1 ei
  • mosterd
  • notenolie
  • ciderazijn
Zo maak je het
  1. We beginnen met de veldsla schoon te maken en hem samen met de waterkers te wassen en droog te zwieren. Ze mogen op de rest van de ingrediënten wachten in een grote slakom.
  2. De Roquefort gaan we rustig smelten in een kleine steelpan op een laag vuur met een heel klein beetje warm water.
  3. Terwijl doen we in een kommetje een eidooier, een kleine scheut azijn en 2 eetlepels mosterd. Dat kloppen we los en we voegen rustig de notenolie toe tot we een sausje krijgen met een mayonaise-achtige binding. Daar voegen we de gesmolten Roquefort aan toe. Beetje peper en zout en de dressing is klaar.
  4. De kipfilets snijden we in reepjes en die bakken we op een middelhoog vuurtje tot ze gaar zijn.
  5. De kip mengen we dan met de salade en de dressing.

 

Leave a reply