[Soep] Uiensoep met Geuze Boon

[Soep] Uiensoep met Geuze Boon

ajuinsoep met geuze

We starten 2013 met een opkikker van formaat. Deze uiensoep, of ajuinsoep zoals sommigen wel eens zeggen in België, is snel en makkelijk te fabriceren en ze zorgt gegarandeerd voor een leuk sfeertje in huis.

De Geuze Boon geeft er een bitterzoete touch aan, wat dit soepje wat specialer maakt. Als je ze gaat gratineren wordt het helemaal te gek en heb je op deze lome eerste dag van het nieuwe jaar toch nog iets om mee uit te pakken.

Bon Appétit!

Uiensoep met Spek en Geuze Boon
 
Auteur: 
Soort Recept: soep
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 1,2 kg uien
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 20cl Geuze Boon (of een andere lekkere Geuze)
  • 400g gerookt spek, dik gesneden
  • 100g geraspte Emmentaler
  • 1l groentebouillon
  • sojaboter om te bakken
Zo maak je het
  1. Pel en hak de uien en de aardappelen in grove stukken. Hou 1 ui apart.
  2. Neem een grote soepketel en stoof de uien aan in een lepeltje boter.
  3. Voeg de bouillon toe, samen met de Geuze.
  4. Breng alles aan de kook en laat 20 minuten zacht sudderen.
  5. Mix de soep fijn en kruid naar smaak met peper en weinig zout (we gaan nog spek toevoegen, dus weeg voorzichtig).
  6. Snipper de apart gehouden ui fijn en bak hem in een weinig boter.
  7. Als de ui gebakken is, bakken we in dezelfde pan het spek, dat we in blokjes gesneden hebben. Het is niet nodig om er extra boter aan toe te voegen.
  8. We serveren de soep met de spekblokjes, gebakken ui en een flinke hand geraspte Emmentaler.
  9. Je kan de soep eventueel nog even gratineren onder een hete grill.

Leave a reply