Streetfood is hip en dus kan ik hier niet achterblijven. Ik experimenteer met wokken, hamburgers en dus ook met wraps.
Vandaag op het menu: een lekkere volkoren tortilla met tonijn, gegrilde aubergine en rauwkost. Getopt met een mayonaise en verse koriander is dit een gezonde allemansvriend die je in no time op je tafel hebt.
Laat het smaken!
Wraps met Tonijn en Gegrilde Aubergine
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: vis,streetfood
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 1 blikje tonijn van topkwaliteit
- 4 volkoren tortilla wraps
- een kleine aubergine
- 1 kleine rode ui
- 1 rode paprika
- 1 rijpe avocado
- 8 gedroogde kerstomaten op olie
- (verse) mayonaise
- sla naar keuze: botersla, ijsbergsla, rucola...
- een klein bosje verse koriander
Zo maak je het
- We prepareren eerst alle groenten, zodat we straks vlot onze wraps kunnen samenstellen en onmiddellijk aan tafel kunnen.
- De aubergine snijden we overlangs in dunne plakken. Die gaan we vervolgens grillen. Dat kan je in de (grill)pan doen, maar ik doe het onder de grill in de oven.
- Bestrooi ze met zout en grill ze bruin langs een kant. Draai om en laat ook de andere kant bruinen. Let erop dat ze niet te ver gaan. Als ze klaar zijn zetten we ze opzij.
- De salade die je gebruikt mag gewassen en gedroogd worden. Ik gebruik hier frisse botersla, waarvan ik ook de binnenste stukken gebruik voor een knapperige touch.
- De rode ui gaan we pellen en fijn snipperen.
- De koriander gaan we spoelen en voorzichtig drogen. We verwijderen de steeltjes.
- We schillen de paprika en verwijderen de zaadljsten. We snijden hem in reepjes.
- Ik gebruik tonijn in olijfolie, maar je kan ook in eigen nat nemen. We gieten hem af.
- Als laatste lepelen we het vruchtvlees uit de avocado en snijden we dat in blokjes. Die kan je wat besprenkelen met citroensap, om verkleuring tegen te gaan. We doen dit als laatste om de oxidatie te beperken.
- Als alles klaar staat, gaan we de wraps opbouwen. Leg er eentje klaar en doe er een dun laagje sla op.
- Hierop leggen we dan een beetje tonijn en wat van de rode ui.
- Vervolgens enkele paprikareepjes en enkele tomaatjes. Dat toppen we met stukjes avocado en twee plakjes aubergine.
- Hierop kan je naar voorkeur wat mayonaise of een ander sausje doen en afwerken met lekkere koriander.
- Dichtrollen en smullen maar.