[BBQ] Zwarte Bonen – Avocado Salade

[BBQ] Zwarte Bonen – Avocado Salade

bbq-vlees-met-avocado-salsa

Onze Smokey Joe heeft al goed gediend deze zomer en ook straks haal ik hem uit zijn kot. Ik stel voor dat u hetzelfde doet met uw eigen barbecue.

Deze pittige, Mexicaans geïnspireerde, salade past perfect bij een stukje gemarineerd vlees. Een lapje spek, bijvoorbeeld. Ik zeg maar wat. Voor mijn part zijn het ribbetjes of een kippenbil.

Je kan hem helemaal op voorhand klaarmaken en in de ijskast bewaren tot je aan tafel gaat. Voor het beste resultaat is het zelfs aan te raden dat je hem een paar uurtjes laat marineren.

Trouwens, ook lekker bij bovenstaande vlezen: Heinz curry saus met mango. Het is niet van mijn gewoonte om dat soort dingen aan te prijzen, maar voor de luie barbecue is het zeker de moeite om in huis te hebben. Het is het enige sausje dat hier op tafel komt bij het buitengrillen.

[BBQ] Zwarte Bonen - Avocado Salade
 
Auteur: 
Soort Recept: salade,bijgerecht
Voorbereidingstijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een limoen
  • olijfolie van topkwaliteit
  • een teentje knoflook
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik/bokaal maïs
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 rijpe tomaat
  • ½ rode peper
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • een kleine hand verse koriander
Zo maak je het
  1. We doen de maïs en de bonen in een vergiet en spoelen ze onder de kraan. Laat ze daarna goed uitlekken.
  2. We schillen de komkommer en verwijderen de zaadjes, waarna we hem in blokjes snijden.
  3. De look gaan we pellen en snipperen, net zoals de rode ui.
  4. De tomaat gaan we wassen, drogen en in blokjes snijden.
  5. We verwijderen de zaadjes en de zaadlijsten van de rode peper en snijden hem in dunne ringetjes.
  6. We plukken de blaadjes van de koriander, spoelen ze even en snijden ze fijn.
  7. Doe alles in een slakom met het sap van een halve limoen, een snuf peper en zout en een scheutje olijfolie. Zet alles goed door elkaar.
  8. De salade mag nu in de ijskast. Voor het beste effect mag ze daar zelfs een uurtje of 5 blijven staan.
  9. Net voor het serveren snijden we de avocado's in blokjes en voegen we die toe.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+