Gebakken Courgettes op z’n Italiaans

Gebakken Courgettes op z’n Italiaans

zucchini-in-padella

Dit recept is een eenvoudige manier om snel een bijgerecht op tafel te zetten. De courgettes zijn helemaal in seizoen en dus is het nog profijtelijk op de koop toe.

Je kan er alle kanten mee op, maar ik maak dit meestal bij een lekker stukje vis.

Alvast smakelijk!

Gebakken Courgettes op z'n Italiaans
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch,bijgerecht
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 courgettes
  • olijfolie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 1tl gedroogde oregano
  • 3 ansjovisfilets op olie
  • 1 bio citroen
Zo maak je het
  1. We wassen de courgettes en we snijden ze dan in plakjes van ongeveer 1cm.
  2. De plakjes gaan we bakken in een pan met een lepeltje olijfolie.
  3. We snijden het teentje knoflook in dunne schijfjes en doen die bij de courgettes.
  4. Het pepertje snijden we in ringetjes en doen we eveneens in de pan.
  5. Daarna mag ook de oregano erbij, samen met wat peper en zout.
  6. We zetten alles goed door elkaar en laten het zo een 10-tal minuten garen, met het deksel op de pan. Zorg ervoor dat ze niet aanbakken, dus zet het vuur niet te hoog.
  7. Vervolgens raspen we er de citroenzeste van een halve citroen bij.
  8. Ook de ansjovisjes mogen erbij. Als die gesmolten zijn is het klaar en kunnen we afwerken met citroensap en eventueel nog wat (Spaanse) peper en zout.

 Dit gerecht is gebaseerd op een recept uit Jamie’s Italië (2005), van Jamie Oliver.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+