Gevulde Paprika’s – Veggie Edition

Gevulde Paprika’s – Veggie Edition

veggie gevulde paprika

De traditionele, zij het Belgische, versie van dit gerecht is gevuld met gehakt. Maar omdat vlees des duivels is ging ik aan de slag met enkel groenten. Er bestaan ook recepten met rijst en dat zal ook wel niet slecht zijn, maar granen zijn al helemaal van de pot gerukt.

Enfin, alle gekheid op een stokje: niets mis met een correct stukje vlees en een graantje tussendoor. Echter proberen we het gebruik ervan wat terug te dringen (minder, maar beter!) en dus zoek ik actief naar lekkere vegetarische recepten. En dit is er zo eentje.

‘t Is een volledige maaltijd op zich, maar toch wat teveel voor twee mensen. Ik zou het aan drie personen wel durven voorzetten. Vanaf vier eters zou ik er wel een lekker, frisse salade bij serveren.

Alvast smakelijk!

Gevulde Paprika's - Vegetarisch
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • olijfolie om te bakken
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 125g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 500g gehakte tomaten uit brik (ga voor bio)
  • een kleine hand vers basilicum
  • 25g pijnboompitjes
  • 4 grote gele paprika's
  • Parmezaanse kaas van het blok
Zo maak je het
  1. We verwarmen de oven voor op 180°C hete lucht en we brengen een grote kom met water aan de kook.
  2. We pellen de ui en snijden hem in dunne ringen.
  3. De courgette gaan we wassen. We verwijderen de uiteindes en we verdelen ze in blokjes.
  4. De champignons maken we proper met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Daarna snijden we ze in schijfjes.
  5. De look mag gepeld worden en daarna gesnipperd.
  6. We spoelen de basilicum en plukken de blaadjes van de steeltjes (die hebben we niet nodig).
  7. In een stoofpot verhitten we een eetlepel olie op een matig vuurtje. Hierin stoven we de rode ui, de courgette, de champignons en de look aan terwijl we af en toe even roeren.
  8. Na een vijftal minuten doen we er de tomaten bij en we brengen alles aan de kook.
  9. Zet daarna het vuur wat minder en laat de saus een klein kwartiertje pruttelen zonder deksel.
  10. Terwijl halveren we de paprika's en verwijderen we de zaadlijsten.
  11. We blancheren de paprika's een drietal minuten in het kokend water en we laten ze vervolgens goed uitlekken.
  12. Als de saus klaar is nemen we ze van het vuur en roeren we er de basilicum door met wat zout en peper. Ook de pijnboompitten mogen erbij.
  13. We schikken de uitgelekte paprikahelften in een ovenschaal en we vullen ze met de saus.
  14. Dek de schotel af met aluminiumfolie en schuif ze twintig minuten in de oven.
  15. Haal er dan de folie af, bestrooi rijkelijk met Parmesan en laat nog eens vijf tot tien minuten, onafgedekt, in de oven staan.
  16. Werk de paprika's af met wat vers basilicum.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+