Groentebrochettes in Kruidenmarinade

Groentebrochettes in Kruidenmarinade

Groentebrochettes in Kruidenmarinade

Na een oneindig lange reeks zielige en regenachtige zomerdagen was er vandaag nog eens een streepje zonneschijn te bespeuren en dat was het teken om de Smokey Joe in stelling te brengen. Omdat op zo’n dagen ook nog het gras gemaaid moet worden en het hele huis gepoetst was er niet veel tijd en zocht ik een snel receptje dat toch voldoening zou schenken.

Ik had wat gemarineerde kalkoenfilets van de winkel en daar maakte ik mijn basis aardappelsalade bij. Voor de groentjes had ik nog een receptje gevonden in de Libelle Lekker van juni 2011: groentebrochettes in kruidenmarinade. Klinkt alvast lekker niet? En dat was het ook. Weliswaar heel simpel, maar meer moet dat soms echt niet zijn.

Voor 4, klaar in 1,5 uur (1 uur marineren) :

  • 2 el balsamico
  • 1 el basilicum, fijngesneden
  • 1 el bladpeterselie, fijngesneden
  • een paar takjes verse tijm
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • 2 courgettes, in dikke plakken
  • 1 rode en 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, geschild en in kwartjes gesneden

Maak de marinade: meng in een kom de balsamico met de olijfolie en peper en zout. Voeg er het basilicum, de peterselie, de tijm en het sap van een halve citroen aan toe. Doe er de groenten bij, dek af en zet minstens een uur koel weg.

Als je gaat grillen, rijg je de groenten afwisselend en volledig willekeuring aan spiesen. Grill ze 4 minuten aan elke kant of indirect tot ze gaar zijn.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+