Mediterrane Gehakte Salade

Mediterrane Gehakte Salade

Gehakte Mediterraanse Salade

Chopped salads moeten zowat mijn favoriete vegetarische recepten zijn. Ik ben er helemaal weg van en ik zou ze elke dag kunnen eten. Gewoon, met een dikke snede donker brood en een lekker glaasje witte wijn erbij. Fantastisch.

Voor 2 (als hoofdgerecht), klaar in 20 minuten :

  • een kleine hand zwarte olijven van goede kwaliteit
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • een halve rode ui
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 krop sla of 2 little gems (Romeinse sla)
  • een bosje vers basilicum
  • olijfolie van topkwaliteit
  • balsamicoazijn van goede kwaliteit

Zoals voor elke chopped salad neem je een zo groot mogelijke snijplank of chopping board 😉 en een groot koksmes. Druk met de palm van je hand op de olijven om de pitten eruit te krijgen en gooi die weg.

Begin met het hakken van de harde groenten. Pel en snijd de ui, halveer de Spaanse peper, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in dunne, halve ringetjes.

Hak de olijven en de tomaten, schuif alles naar het midden en hak nog eens goed door elkaar. De consistentie bepaal je zelf, maar hak het niet té fijn.

Doe de sla- en de basilicumblaadjes erbij en hak ook die fijn. Als je klaar bent heb je een hele berg gehakte salade op je plank. Maak een kuiltje in het midden, doe er 6 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico bij, samen met een flinke snuf zout en een goeie draai peper van de molen. Meng alles goed door elkaar en schep in een mooie kom of recht op het bord.

Uit Jamie’s Kookrevolutie

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+