Superlekkere vegetarische lasagne met ricotta, pecorino en courgette. Om duimen en vingers bij af te likken!
Voor 4, klaar in 30 minuten
- 9 lasagnevellen
- 800g courgette
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1dl groentenbouillon
- 250g ricotta
- 25g gemalen pecorino
- olijfolie
- 4dl passata (of een blik tomatenstukjes van 400g met een klein blikje tomatenpuree erdoor geroerd)
- 1 kl gedroogde oregano
Verwarm de oven op 200° C terwijl je de ui en de look snippert. Spoel de courgettes en rasp ze grof.
Fruit de ui in wat olijfolie en doe er dan de courgettes en de look bij. Kruid met peper en zout en laat een minuutje bakken. Voeg er dan de bouillon aan toe en laat ongeveer 3-5 minuutjes stoven onder een deksel. Verwarm terwijl de passata met de oregano en wat peper en zout.
Voeg de tomaten bij de groenten en verbrokkel er ook de ricotta onder.
Bedek de bodem van een ovenschaal met enkele vellen lasagne en daarop de groenten. Herhaal de laagjes tot alles op is. en strooi er rasp er dan de pecorino over. Besprenkel nog even met wat olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
Je kan dit met verse vellen lasagne doen, maar ik heb gedroogde gebruikt, wat evengoed werkt. En hoewel de verpakking zegt dat je die niet hoeft voor te koken, doe ik dat toch. Weliswaar maar een minuutje, maar voor mij is het verschil toch merkbaar.
Smakelijk.