Met Geitenkaas Gevulde Courgette

Met Geitenkaas Gevulde Courgette

gevulde-courgette-met-geitenkaas

Courgettes, courgettes en nog ‘ns courgettes. Als je zelf een moestuintje hebt, dan heb je er nu gegarandeerd massa’s van. Als je geen moestuin hebt ongetwijfeld ook, want je krijgt ze van je kennissen met groene vingers die er geen blijf mee weten.

Het zijn dan ook dankbare planten in de groentetuin. Ze staan bekend als makkelijk om te kweken en dus ideaal voor de beginnende tuinier. Bijgevolg heeft zowel een beginner als een gevorderde wel wat courgettes in zijn tuin. Denk eraan dat je ook met de bloemen lekkere dingen kan doen.

Volop in seizoen dus en dat vertaalt zich ook naar een lage prijs in de winkel. Een kilo raap je al op aan minder dan € 0,80 momenteel. Een koopje.

Ik kook graag met courgettes en ik probeer ze dan ook minstens een keer per week op het menu te zetten. Het gerecht van vandaag heb ik gemaakt als hoofdgerecht, maar op zich is het een klein beetje te eentonig. Dus ofwel serveer je dit als een voorgerecht en dan is het recept voor vier personen. Ofwel hou je het als hoofdgerecht, maar dan moet er een salade bij. Niets te moeilijk: een simpele groene salade met een friszure dressing is perfect.

Alvast smakelijk!

Met Geitenkaas Gevulde Courgette
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 courgettes
  • 150g geitenkaas, natuur, zonder korst
  • 75g zongedroogde kerstomaten
  • een handvol broodkruim
  • een paar takjes verse oregano
  • olijfolie om te bakken
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180° C hete lucht.
  2. We beginnen met de courgettes te wassen en ze daarna te ontdoen van het harde uiteinde. Vervolgens snijden we ze overlangs in twee waarna we de helften verdelen in 3 à 4 stukjes van minimum 5cm.
  3. We halen met behulp van een lepel de zaden eruit, waarna we de kuipjes bestrooien met zout. We laten ze omgedraaid uitlekken op een roostertje boven de wasbak.
  4. De zongedroogde tomaten snijden we in stukjes en die gaan we vermengen met de geitenkaas.
  5. We doen er het broodkruim bij en ongeveer twee theelepels gehakte oreganoblaadjes.
  6. Zet alles goed door elkaar met een vork en kruidt af met peper en zout.
  7. We wenden ons weer tot de courgettes, die we gaan droogdeppen met een velletje keukenpapier.
  8. We vullen de kuipjes met ons mengsel, waarna we ze in een ovenschotel leggen.
  9. Besprenkel met wat olijfolie en steek ze 15 à 20 minuten in de oven.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+