Quinoa met Feta

Quinoa met Feta

Quinoa met Feta

Minstens een keer per week eten we hier vegetarisch: da’s gezond, goed voor het milieu en vaak ook goed voor de lijn. Van vegetarische recepten hebben we dus nooit genoeg en zoals steeds proberen we ook veel nieuwe dingen uit. Dit heb ik geserveerd als hoofdgerecht, maar het zou ook perfect staan als bijgerecht van een lekker gemarineerd kippenboutje op de barbecue. Doe er dan wel maar 50 gram feta in.

Het originele recept, uit Njam! magazine, is met blauwe druiven. Jammer genoeg ben ik die vergeten mee te brengen van mijn boodschappenronde en dus heb ik ze gewoon achterwege gelaten. Het was geen groot gemis, maar het had misschien wel wat “fraicheur” in het geheel gebracht. Laat dus zeker niet na om er een handje in te gooien.

Voor 2, klaar in 25 minuten :

  • 100g quinoa
  • 100g feta
  • 200g snijbonen
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 2 el gehakte koriander
  • 1 el gehakte dille
  • desgewenst : een handje gehalveerde blauwe, pitloze druiven
  • desgewenst : 50g Parmezaanse kaas

Voor de vinaigrette :

  • 1 teentje knoflook, geperst of gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el balsamico
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Spoel de quinoa onder koud water, gooi in een kookpot en doe er twee keer zoveel water bij. Breng dit aan de kook, draai het vuur lager en laat afgedekt pruttelen tot alles gaar is. Dat zal ongeveer een tiental minuten duren. Laat vervolgens een beetje afkoelen.

Snij terwijl de bonen in stukjes van 1 à 2 centimeter en kook ze beetgaar in gezouten, kokend water. Spoel ze daarna af onder koud water, zodat ze hun mooie groene kleur behouden.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een potje tot ze gebonden zijn. Breng ze op smaak met peper en zout.

Doe alle ingrediënten daarna samen in een leuke saladbowl; quinoa, bonen, verkruimelde feta, kruiden en eventueel de druiven. Roer er de vinaigrette onder en presenteer fris met enkele schilfers Parmezaanse kaas.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+