[Recept] Spicy Fusilli met San Daniele uit de Oven

[Recept] Spicy Fusilli met San Daniele uit de Oven

Spicy Fusili met San Daniele, erwtjes en mozzarella

Voor vandaag haal ik er nog eentje uit de oven. Een lekker pittige pastaschotel, waarvoor ik smakelijke fusilli al pomodore e origano gebruik.

fusilli al pomodoro e origano

Voor 4, klaar in 1 uur (waarvan 25 in de oven):

  • 100g San Daniele ham, dun gesneden
  • 100g diepvries erwtjes
  •  250g fijne weide champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125g mozzarella
  • 250g fusilli al pomodoro e origano
  • 800g tomaten in stukjes, uit blik
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • gedroogde basilicum
  • gedroogde peper of pili pili

We verwarmen de oven voor op 180° C hete lucht en we brengen een grote ketel water aan de kook.

Als het water kookt doen we de pasta erin en koken die gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat erna goed uitlekken in een vergiet.

We snipperen de ui en de teentjes knoflook. De champignons mogen proper gemaakt en in die snijden we in schijfjes.

Zet een grote pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Als die warm is bakken we daarin een drietal minuutjes de champignons, ui en look.

Doe er dan de tomaten bij en laat tien minuten rustig sudderen.

Ondertussen snijden we de mozzarella in schijfjes en de San Daniele in reepjes.

Als de groenten 10 minuten hebben gesudderd voegen we de erwtjes en de ham toe. We kruiden af met een koffielepel basilicum en een koffielepel oregano. Strooi er naar smaak wat pili pili over en dan de final touch met pepermolen en zoutvat.

De pasta mag bij de groenten en het geheel mag eens flink door elkaar gezet worden.

We nemen vervolgens een ovenschotel en kieperen daar de mengeling in. We toppen af met de schijfjes mozzarella.

Dit mag een 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Of tot de kaas goed gesmolten is.

Bon Appétit!

Leave a reply