Salade met Groene Asperges en Grijze Garnalen

Salade met Groene Asperges en Grijze Garnalen

salade-met-grijze-garnalen

Breng de zomer in huis met deze frisse salade! Groene asperges, grijze garnalen en Parmezaanse kaas: een verrassende combinatie die proefde naar meer.

Alvast smakelijk.

groene-asperges-steamer

 

groene-kruiden

 

sla

 

dressing

 

Salade met Groene Asperges en Grijze Garnalen
 
Auteur: 
Soort Recept: salade,vis
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een bakje tuinkers
  • een krop sla
  • een half bosje bladpeterselie
  • een half bosje koriander
  • een bussel groene asperges
  • 2 lente-uitjes
  • Parmezaanse kaas van het blok
  • 100g vers gepelde grijze garnalen
  • balsamico van goede kwaliteit
  • een half teentje knoflook
  • xeresazijn
  • olijfolie van goede kwaliteit
Zo maak je het
  1. We wassen en drogen de sla en de groene kruiden. Doe ze in een slakom. Zorg ervoor dat er niet teveel steeltjes aan de koriander en de peterselie zitten.
  2. De asperges gaan we vlug spoelen. Het achterste, harde, deel gaan we afbreken.
  3. We gaan ze beetgaar koken of stomen. Ik gebruik de steamer: 4 minuten op 95 °C. Het gaat natuurlijk evengoed in een aspergekoker of pot ruim water.
  4. Als ze gaar zijn schrikken we ze in koud water en laten we ze uitlekken.
  5. We maken vervolgens de dressing door het half teentje look te snipperen en te mengen met 2 eetlepels balsamico, 2 eetlepels xerezazijn en 8 eetlepels olijfolie. Een snufje peper en zout, proeven en klaar.
  6. De lente-uitjes gaan we wassen en in fijne ringetjes snijden.
  7. Snij de asperges in stukjes en doe ze samen met de garnalen, lente ui en dressing in de slakom. Zet alles voorzichtig door elkaar en werk af met de tuinkers en verse schilfers Parmezaanse kaas.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+