Sint-Jakobsschelplepels

Sint-Jakobsschelplepels

sint-jacobsschelplepels

Dit gerechtje is ideaal als fancy aperitiefhapje: het zet de zintuigen op scherp en gaat vlot naar binnen met een lekker glaasje cava. Zoals je kan zien op de foto gooi ik er best veel pepertjes tegenaan, waardoor het nogal pittig kan worden. Persoonlijk vind ik dat geen probleem, maar ik kan me inbeelden dat niet iedereen dat even lekker zal vinden. Het is wel zo dat de pepertjes de smaak van de andere ingrediënten kunnen overheersen, dus wees er toch maar een beetje voorzichtig mee. Bij dit gerecht is het zowiezo heel belangrijk om goed te proeven en bij te kruiden, want het moet goed in harmonie zijn.

Voor 4, klaar in 20 minuten

  • 5-6 verse coquilles
  • 1/2 mango, in kleine blokjes
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • een klein handje basilicum, in reepjes
  • sap van 1 à 2 limoenen
  • 3 el olijfolie van goede kwaliteit
  • 1/2 verse rode peper in ringetjes
  • 4 tl geraspte gember
  • 1 krop ijsbergsla

Je kan de ingrediënten op voorhand klaarmaken, maar hou ze apart tot vlak voor het serveren. Anders ga je de frisheid van het gerecht verliezen en da’s echt zonde.

Snijd de coquilles (laat ze uit de schelp halen door de visboer) en de mango in kleine blokjes en meng ze in een kom. Roer er het bosuitje en de basilicum door en vervolgens het sap van 1 limoen. Doe er ook de olijfolie, de peper en de gember bij. Kruid af met zwarte peper en zeezout. Goed proeven is nu de boodschap en dan is het spelen met limoen, peper en zout totdat je dé smaak te pakken hebt.

Om te serveren neem je de binnenste blaadjes van de krop ijsbergsla, die er een beetje uitzien als lepels. Het knapperige van die sla gaat ook perfect samen met de smeuïge structuur van de vulling. Makkelijk, lekker en chique!

Uit Jamie, De Basis Van Het Koken

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+