Tortilla met Kalkoen en Guacamole

Tortilla met Kalkoen en Guacamole

tortilla met kalkoen

Eenvoudige wraps met kalkoen, salsa van tomaat en supersnelle guacamole: everyday fast food.

Voor 4, klaar in 35 minuten

  • 2 kalkoenfilets
  • 4 lente-uitjes
  • 1 kleine krop sla
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie om te bakken
  • 3 el olijfolie van goede kwaliteit
  • 4 tortilla’s
  • verse koriander
  • 2 rijpe avocado’s
  • een teentje look
  • twee limoenen
  • cayennepeper
  • 4 tomaten

Maak eerst de guacamole: halveer en ontpit de avocado’s en doe het vruchtvlees in een kom om vervolgens te prakken met een vork. Snipper het teentje look en roer het erdoor. Breng het geheel op smaak met sap van een limoen, een suifje zout en een mespunt cayennepeper. Eventueel kan je nog wat goede olijfolie toevoegen om het geheel wat smeuïger te maken.

Als de guacamole klaar is maken we een salsa: ontvel de tomaten en verwijder de pitjes om ze dan in blokjes te kunnen snijden. Vermeng de tomaten met de lente-uitjes die je in ringetjes hebt gesneden. Doe er het sap van een limoen bij en 3 eetlepels olijfolie. Afkruiden met zout en peper tot het geheel in balans is.

Bestrooi de kalkoenfilets met tijm, peper en zout. Bak ze goudgeel in olijfolie. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was ook de sla en scheur hem in stukken.

Beleg de tortilla’s met de guacamole, salsa en de kalkoen. Strooi er flink wat koriander over en rol dicht.

Leave a reply