Soba Noedels met Gemarineerde Broccoli

Soba Noedels met Gemarineerde Broccoli

soba-noedels-met-broccoli

Deze Soba noedels zijn voor de volle honderd procent vervaardigd uit boekweitmeel en dus graan- en glutenvrij. Ideaal dus voor de mensen die gluten mijden of voor voedselzandloper adepten.

Persoonlijk vind ik ze niet zo makkelijk om mee te werken, omdat ze altijd aan elkaar gaan klitten en je ze maar met veel moeite meer uit elkaar krijgt.  Voor mij werkt het beste ze te koken in ruim water en ze daarna goed te spoelen onder de kraan. Daarna mogen ze niet te lang uitlekken, want dan is het prijs. Ik schep ze, na het uitlekken, dus zo snel mogelijk in de wok, maar niet allemaal tegelijk. Beetje per beetje en ik roer ze dan telkens onder de groentemengeling.

Niet zo snel verwerkt als bijvoorbeeld rijstnoedels, maar wel een stuk beter voor je lichaam. En dan mag het al eens wat meer moeite kosten.

Alvast smakelijk!

Soba Noedels met Gemarineerde Broccoli
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch,wok
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een pakje Soba boekweit noedels
  • soja saus
  • sesam olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1kl geraspte verse gember
  • gedroogde chili (pili pili)
  • rijstazijn
  • bruine suiker
  • een kleine broccoli stronk
  • twee geroosterde paprika's (uit een bokaal)
  • 2 pijpajuintjes
  • sesamzaad
  • wokolie
Zo maak je het
  1. Maak de broccoli schoon en verdeel in hapklare roosjes. Spoel die onder de kraan en laat ze uitlekken.
  2. Was de pijpajuintjes en snij ze in fijne ringetjes. Zet apart.
  3. Mix in een kommetje 1 koffielepel sesamolie met 3 eetlepels sojasaus, de geraspte gember, 1 koffielepel rijstazijn, een halve koffielepel pili pili en een koffielepel bruine suiker.
  4. Pers er de tenen look bij en zet alles goed door elkaar tot de suiker opgelost is.
  5. Snij de paprika's in reepjes en doe die samen met de broccoli in een kom. Voeg de marinade toe en zet alles door elkaar. Dek af en laat dit minstens 10 minuten marineren.
  6. Gaar ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. We warmen een lepeltje wokolie in de wok op een matig tot hoog vuur en we voegen er de gemarineerde groenten aan toe. Wok ze een vijftal minuten tot de broccoli bijna beetgaar is.
  8. Voeg dan de noedels toe en zet alles goed door elkaar. Eventueel kan je nog wat sojasaus en wat peper toevoegen naar smaak.
  9. Laat drie tot vijf minuten koken tot de groenten lekker beetgaar zijn. De noedels absorberen terwijl het vocht.
  10. Serveer in diepe kommetjes en werk af met ringetjes pijpajuin en sesamzaadjes.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+