The Bollywood Delight @ Ellis Gourmet Burger

The Bollywood Delight @ Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger - Hollywood Delight

Mijn vorige bezoek aan Ellis Gourmet Burger in Antwerpen was een schot in de roos. Toen ik zag dat ze nu ook een Indian style burger met kip op het menu hebben wilde ik dat toch ‘ns gaan proeven. Want een burger, dat hoort eigenlijk toch met lekker rundsvlees te zijn, niet waar? Echter had ik de vorige keer al kunnen proeven dat het ook best kan met lamsvlees en zelfs met langoustines en een oester!

Op het gezellige terras van Ellis, met zicht op het immer imposante MAS, streek ik neer voor een snelle hap en een drankje. Dat drankje was trouwens een Bel pils, uit de Moortgat stal, en dat beviel me wel. Ik vroeg de vriendelijke dame of ik zo’n Bollywood Delight met wat frietjes kon krijgen.

Er zit ook een verhaal achter deze burger. Het is immers een creatie van Dinesh, een van de Ellis medewerkers. Hij wilde graag zijn interpretatie van de ideale burger eens proberen en zo kwam hij bij dit krokant broodje met een gemarineerd stukje kipfilet met mango chutney, spinazieblaadjes en een yoghurt munt sausje. Bij Ellis waren ze er weg van en hebben ze het op de kaart gezet als een Seasonal Burger. Ruimte voor initiatief heet dat.

De Bollywood Delight bleek geen al te groot broodje, wat ik goed vind. Voor mij hoeven die uit de kluiten gewassen platte pistolets helemaal niet, geef mij maar een iets kleinere bun. Er zat wel een voldoende groot stukje kipfilet tussen, dat kruidig gemarineerd was, wat garant stond voor een zeer sappig stukje vlees met veel smaak. Voorzien van de chutney, waarvan de smaak toch wat verdrukt werd door de marinade, spinazieblaadjes en tomaat was dit zeker geen onaardige hap. Het yoghurtsausje werd apart geserveerd.  Met voorsprong de beste kipburger die ik al binnen speelde, dat zeker.

Was dit nu beter dan een “echte” hamburger? Volgens mij niet, maar als je liever een stukje kip dan een stukje rund eet, dan is dit zeker een aanrader. Volgens mij is het ook een goed alternatief voor mensen die niet zo graag een hamburger in de traditionele zin van het woord eten.

Volgende keer bij Ellis gaat ondergetekende alvast voor zo’n Meatlover by Dierendonck. Misschien op de nieuwe locatie in Antwerpen, die binnenkort opent!

Ellis Gourmet Burger Antwerpen, Sint-Adegondiskaai 52-54, T +32 3 344 54 55

Leave a reply