Daar is de Indian Summer! We gaan dus nog even door met zomerse salades. Liefst van al nemen die niet teveel tijd in beslag, want in september zijn de kinders opnieuw naar school en de grote mensen weer aan het werk. Dan hebben we ‘s avonds niet zo veel tijd, maar we moeten toch deftig eten, niet?
Deze topsalade zet je op tafel in minder dan een half uurtje en zelfs in een kwartiertje als je voorgekookte linzen gebruikt. Lekker Zuiders en dus perfect op een warme nazomerdag zoals vandaag.
Alvast smakelijk!
Linzensalade met Feta
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: salade,vegetarisch
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 100g feta
- 150g linzen
- ½ krop sla
- ½ bosje radijzen
- 2 geroosterde paprika's uit een bokaal
- een klein handje zwarte olijven
- olijfolie van topkwaliteit
- goede balsamico
Zo maak je het
- We spoelen de linzen en we koken ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna laten we ze uitlekken.
- We wassen en drogen de sla, waarna we hem verdelen over een slakom.
- De radijsjes gaan we schoonmaken en in dunne schijfjes snijden.
- We ontpitten de olijven en hakken er eens grof met ons mes door.
- De paprika's laten we uitlekken en we snijden ze dan in reepjes.
- We mengen de linzen, de radijsjes, de paprikareepjes en de olijven een beetje door elkaar en voegen ze toe aan de sla.
- We verbrokkelen de kaas erover.
- Mix in een potje 3el olijfolie en 1el balsamico met wat zout en peper. Verdeel dit over de salade vlak voor je gaat serveren.