Tikka Masala met Kip

Tikka Masala met Kip

tikka-masala

Of Tikka Masala nu een Indisch ofwel een Engels gerecht is, daarover zijn de meningen blijkbaar verdeeld. Feit is dat ik deze milde curry enorm lekker vind en dat hij zich bovendien goed leent tot het maken van grotere porties die je kan bewaren in de diepvriezer.

Ik gebruik voor de currypasta aan potje, maar je kan hem ook perfect zelf maken. In het verleden deed ik dat al, maar een potje is nu eenmaal handiger. Er zijn verschillende merken in omloop, dus kan je nog wat experimenteren met merken.

Smakelijk!

tikka-masala5

 

tikka-masala4

 

tikka-masala3

 

tikka-masala2

 

Tikka Masala met Kip
 
Auteur: 
Soort Recept: curry,indisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 4 biologische kipfilets, zonder vel
  • 2 uien
  • 1 rood pepertje
  • een stuk gember van een duim groot
  • een bos verse koriander
  • olijfolie om te bakken
  • een potje tikka masala pasta van ongeveer 150g
  • een blik gehakte tomaten (400g)
  • een blik kokosmelk (4dl)
  • biologische yoghurt
  • amandelschilfers
  • 50g basmati per persoon
Zo maak je het
  1. We pellen de uien en snijden ze in dunne ringen.
  2. De gember gaan we schillen en in dunne schijfjes snijden.
  3. De peper gaan we wassen en in ringetjes snijden.
  4. De koriander mag gewassen worden en de blaadjes verwijderen we van de steeltjes. Zet de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn.
  5. In een grote pot op een matig hoog vuur gaan we een lepel olijfolie verwarmen, waarin we de ui, peper, gember en koriandersteeltjes gaan aanstoven. We laten ze rustig een tiental minuutjes doen tot ze zacht zijn.
  6. De kip snijden we ondertussen in blokjes en die doen we in de pot, samen met de currypasta. Roer goed door en zorg ervoor dat elk stukje kip met de curry in aanraking komt.
  7. We kruiden de mengeling met wat peper en zout.
  8. Daarna doen we er de kokosmelk en de tomaten bij, samen met een scheutje water. We brengen de curry aan de kook, zetten het vuur lager en leggen het deksel erop. Zo mag hij een twintig minuten sudderen.
  9. Ga af en toe wel eens roeren, zodat het niet aanbakt.
  10. Als de curry te droog wordt kan er altijd nog een scheutje water bij.
  11. Curry klaar? Dan gaan we proeven en desgewenst nog wat bijkruiden met peper en/of zout. Check ook het vlees: dat moet lekker mals en helemaal gaar zijn.
  12. Serveer met een beetje basmati, wat amandelschilfers, korianderblaadjes en een schep lekkere bio yoghurt. Desgewenst past een simpele groene salade met een friszure dressing er ook prima bij.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+