Zeewolf met Asperges en Vierge van Tomaat

Zeewolf met Asperges en Vierge van Tomaat

zeewolf-met-asperges

Dit is een supersimpel gerecht, maar het staat of valt zoals zo vaak met de versheid van je producten. Kies vis die in seizoen is, dat hoeft niet persé zeewolf te zijn.

De asperges worden hier 8 minuten gestoomd in de steamer op 96° C. Als je geen stoomoven geen hebt, kan je ze gewoon koken. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden.

Smakelijk!

Zeewolf met Asperges en Vierge van Tomaat
 
Auteur: 
Soort Recept: vis,voedselzandloper
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een bussel verse witte asperges
  • 2 zeewolf filets van +-/ 150g elk, zonder graten en zonder vel
  • 2 goed rijpe tomaten
  • ½ sjalotje
  • 2el balsamico van goede kwaliteit
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie van topkwaliteit
  • enkele korianderblaadjes
Zo maak je het
  1. Breng een kom water aan de kook om de tomaten te emonderen (pellen).
  2. Snij de tomaten kruiselings in met een scherp mesje en dompel ze 15 seconden onder in het kokende water. Leg ze daarna meteen in ijskoud water.
  3. Verwijder het vel, vocht en pitjes. We snijden ze vervolgens in blokjes.
  4. De tomaten kruiden we met peper en zout en we vermengen ze met de balsamico en het halve sjalotje dat we eerst fijngesnipperd hebben.
  5. De asperges gaan we schillen en we verwijderen het harde uiteinde. Ze mogen dan 8 minuten de steamer in of beetgaar gekookt worden in ruim water.
  6. De vis gaan we spoelen onder de kraan en goed droogdeppen. We kruiden met peper en zout.
  7. We bakken hem in een antikleefpan waarin we een lepeltje olie hebben verwarmd.
  8. Serveer de vis met de asperges en een flinke schep van de tomatenvierge. Werk af met enkele blaadjes koriander.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+