Tot vorig jaar mankeerde ik nog 2 boeken in mijn Jamie Oliver collectie. Het ging om eerdere exemplaren die nu enkel nog te verkrijgen zijn als paperbacks en ik heb een hekel aan paperbacks. Mijn lieftallige echtgenote kon de originele hardbacks echter nog spinksplinternieuw op de kop tikken en dus serveer ik haar uit dankbaarheid regelmatig een receptje uit een van de boeken.
Het boek waaruit dit komt dateert ondertussen al van 2001, maar het staat vol met lekkere, typisch Jamie recepten en is verre van gedateerd. Dit recept komt bijvoorbeeld uit de sectie “snelle happen” en is echt perfect om snel een stukje vis op tafel te krijgen zonder al te veel gedoe.
Voor 2, klaar in 30 minuten :
- olijfolie
- 2 kabeljauwfilets van 150 à 200g
- een klein handje basilicum, gensipperd
- 1 avocado, geschild en in plakjes gesneden
- 150g gamba’s, gepeld (staartje mag er eventueel nog aan) en ontdaan van darmkanaal
- 1,5 dl lichte room
- 150g cheddar van het blok
Verwarm de oven voor op 220° C en vet een medium braadslede in met wat olijfolie.
Spoel de kabeljauw lichtjes af onder de kraan en dep hem goed droog met keukenpapier. Bestrooi de filets langs beide kanten met peper en zout en leg ze in de braadslede.
Strooi basilicum, gamba’s en avocado over de vis. Sprenkel er de room overheen en rasp er royaal de kaas over.
Bak de kabeljauw 15 tot 20 minuten, tot hij goudbruin is en begint te pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Ik gaf er een groene salade en een beetje puree bij. Geweldig lekker na een dagje verbouwen, bijvoorbeeld.