Aardappelsalade met Radijsjes

Aardappelsalade met Radijsjes

aardappelsalade met radijsjes

Belgen zijn blijkbaar verzot op aardappelsalade en ik ben geen uitzondering. Ik ben wel geen fan van de plastic bakjes met reuze hoeveelheden mayonaise, waar je dan ergens wat zompige aardappelen moet uitvissen. Evenmin ben ik liefhebber van te fel gekookte patatjes die te laat of gewoon niet werden aangemaakt en waar je stukken bieslook ter grote van een een kleine balpen in terug kan vinden.

Mijn basisrecept is heel simpel: aardappelen koken tot net op het randje gaar, afgieten, kruiden met peper en zout, beetje mayonaise erop, fijngesneden bieslook erover, een paar eetlepels extra virgine olijfolie en een goeie knijp van de citroen. Vershoudfolie erover en klaar is kees.

De truuk is aanmaken als ze nog warm zijn! Alleen dan neemt die aardappel al die smaken op en wordt het pas interessant. Dit recept is ietsje anders, maar amper meer werk en des te chiquer.

Voor 4, klaar in 30 minuten :

  • 3 el olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 el citroensap
  • 10ml lichte room
  • 400g aardappelen
  • 1 bosje radijsjes, schoongemaakt en in dunne schijfjes
  • een klein handje gehakte muntblaadjes
  • een klein handje bieslook in dunne ringetjes

Schil en kook de aardappelen in gezouten water tot ze net gaar zijn. Giet af en laat uitlekken, maar niet afkoelen! Meng ze met de radijsjes en de rest van de ingrediƫnten.

Giet er niet meteen alle elementen van de dressing over, maar beetje bij beetje. Probeer jouw gewilde consistentie te vinden en proef onderweg opdat de smaken goed zouden zitten. Kruid alles goed af met peper en zout, zodat je smaak in het geheel brengt.

Lekker met de wortelsalade uit de vorige post šŸ˜‰

Gebaseerd op een recept uit De Basis van het Koken, van Jamie Oliver

Leave a reply