Dit nagerecht is absoluut geweldig en te simpel voor woorden. Je kan het met verschillende soorten steenfruit maken, maar ik ging hier voor pruimen. In augustus probeer ik het nog eens met verse perziken.
Voor 6, klaar in 25 minuten :
- 18 rijpe pruimen (of ander steenfruit)
- 1 tl vanillepasta of -extract
- 2 opgehoopte tl bruine suiker of fijne tafelsuiker
- 1 bio sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- een scheut bruine rum (of brandy)
- vanilleroomijs
Halveer de pruimen, verwijder de pitten en doe ze met het vanille extract en de suiker in een braadslede. Schil met een dunschiller de schil van een halve sinaasappel erbij en pers het sap eruit. Breek het kaneelstokje en gooi dat erbij, samen met een goeie scheut bruine rum. Zet alles 15 minuten in de oven of tot de pruimen goed gaar zijn.
Zet de pruimen daarna even aan de kant en serveer ze in met een bolletje vanille ijs, waar je wat van de heerlijke, warme pruimenjus overlepelt.
Uit Jamie in 30 Minuten