Dit is een supersimpel, maar superlekker gerecht voor je barbecue van straks of morgen. Je kan het vlees met verschillende groenten serveren, zoals lekkere trostomaatjes die je mee op de bbq zwiert.
Ik maak er nog een salade bij, bijvoorbeeld een traditionele sperziebonensalade met Franse dressing.
Serveer er een lekker gekoelde rosé met wat body bij. Perfect voor een zwoele zomeravond.
Alvast smakelijk!
Lamskoteletten met Rode Curry
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: barbecue
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 4 lamskoteletten
- een potje rode curry
- 2 handen kleine trostomaten
- olijfolie om te bakken
- verse tijm
Zo maak je het
- We steken de barbecue aan en gaan aan de slag met de voorbereiding terwijl onze kolen opwarmen.
- Het vlees gaan we insmeren met wat rode curry. Een dun laagje volstaat, maar je moet wat experimenteren als je het liever wat minder of net meer pikant wilt.
- De kotelletjes mogen in de ijskast wat marineren tot we ze op het vuur gooien.
- De tomaten gaan we spoelen en drogen. We leggen ze dan in een vuurvast schaaltje met wat takjes tijm. Bestrooi met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie.
- Als de kolen warm zijn, dat zie je als ze bedekt zijn met een wit laagje as, schuiven we ze aan een kant van de barbecue. Aan de andere kant zetten we een bakje met water.
- We gaan de lamskoteletten grillen boven de kooltjes en de tomaten zetten we boven het water. Als het vlees erop ligt mag ook het deksel op de barbecue. Na een tweetal minuten draaien we het vlees en leggen we het deksel er weer op. Dit herhalen we nog een keertje.
- Check daarna of het vlees gaar is. Als het goed is halen we het van de barbecue en laat dan de tomaatjes nog een paar minuutjes doorgaan onder deksel terwijl het vlees even tot rust komt.
Dit recept is geïnspireerd door een recept uit Mijn Pure Keuken, van Pascale Naessens.