Als je nog een originele salade zoekt voor je barbecue straks of gewoon als je zin hebt in een lekkere salade.
Indien je hem maakt als bijgerecht kan je dezelfde hoeveelheden hanteren, maar dan gelden die voor het dubbele aantal personen.
Alvast smakelijk!
Couscoussalade met Groene Asperges, Citroen en Basilicum
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: salade,vegetarisch
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 100g couscous
- 1 bot groene asperges
- 100g rucola
- 100g kikkererwten (uit een bokaal of blik)
- 1 teentje knoflook
- een handvol verse basilicumblaadjes
- 1 citroen (bio)
- olijfolie van topkwaliteit
- olijfolie om te bakken
- chillipoeder
Zo maak je het
- Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kan het met heet water doen, maar ik gebruik een klein beetje bouillon en eventueel een extra smaakmaker zoals een kaneelstokje.
- We pellen de look.
- De kikkererwten gaan we spoelen en we laten ze goed uitlekken.
- Spoel en droog de asperges, verwijder het harde uiteinden en bak ze in een pan met wat olijfolie en het hele knoflookteentje.
- We voegen de kikkererwten toe en laten die eventje meebakken.
- De look mag er dan uit en we kruiden af met peper en zout.
- De blaadjes basilicum gaan we spoelen en drogen. Daarna gaan we ze mixen met 10cl olijfolie en wat peper en zout. Dit zetten we onder de couscous als die gaar is.
- Als de asperges beetgaar zijn zetten we ze eveneens onder de couscous, samen met de kikkererwten.
- Spoel en droog de rucola. Voeg hem toe aan de couscous en zet alles goed door elkaar.
- Breng alles op smaak met citroensap, chili en nog wat peper en zout naar smaak.