Mijn gedacht is het nu ideaal weer om de barbecue op te stoken. En binnenkort is het weer winter, dus we kunnen er maar beter van profiteren.
Deze voedzame salade van linzen heb ik klaargemaakt bij een lekker stukje eend. Een prima combinatie, maar uiteraard kan het ook bij andere soorten vlees of vis. Het is een alleskunner.
Je kan dit bijgerecht volledig op voorhand klaarmaken. Zo kan met een pintje in de hand rustig wat staan kijken hoe je vlees bakt.
Alvast smakelijk!
Linzensalade als Barbecue Bijgerecht
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: barbecue,salade
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 100g groene linzen
- 3dl groentebouillon
- 1 kleine wortel
- 1 takje verse tijm
- 1 blaadje laurier
- een handvol verse koriander
- 2 lente-uitjes
- 1 rijpe tomaat
- je beste olijfolie
Zo maak je het
- Schraap de wortel en snij hem in blokjes.
- We spoelen de linzen onder stromend water en garen ze daarna in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ook de wortelblokjes, de tijm en de laurier toe.
- Daarna gieten we de linzen af en spoelen ze nog eens na met koud water.
- Verwijder de tijm en de laurier en laat de linzen uitlekken.
- De tomaat gaan we wassen en in blokjes snijden.
- De lente-uitjes wassen we eveneens en we snijden ze in dunne ringetjes.
- Snij eens met je mes door de koriander. Die moet niet te fijn gesneden zijn, grof is goed.
- Als de linzen afgekoeld en uitgelekt zijn doen we er de tomatenblokjes, de lente-uitjes en de koriander bij. Zet alles goed door elkaar met een snufje peper, een weinig zout en een klein scheutje olijfolie.