Soms kan ik mezelf eens overgeven aan zo’n lekkere quiche. En omdat ik niet snap wat iedereen aan die van Lorraine vindt, ga ik dan ook actief op zoek naar originele recepten.
Aldus kwam ik dit exemplaar tegen met paprikareepjes, pancetta en buffelmozzarella. Zeg nu zelf: dat klinkt toch als muziek in de oren? Om duimen en vingers bij af te likken, zo lekker was het.
Zoals steeds maak ik bij zo’n quiche een frisse salade om de boel wat af te smaken. Snel wat komkommers fijn snijden en kort op wat azijn zetten met voldoende peper en zout is mijn favoriet. Heerlijk fris-zuur en een ideale match bij veel van deze romige en hartige bladerdeegtaarten.
Alvast smakelijk!
Quiche met Paprika en Pancetta
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: quiche
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 1 pak bladerdeeg uit de winkel (kan je ook zelf maken, maar echt... wie doet dat?)
- 125g buffelmozzarella
- 150g flinterdun gesndeden pancetta
- 1 rode paprika
- 4 biologische eieren
- 2dl soya room
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180° C hete lucht en haal het deeg uit de ijskast.
- We verwijderen de zaden en zaadlijsten uit de paprika en schillen hem. Daarna snijden we hem in reepjes.
- We kloppen de eieren op met de room en wat peper en zout. We moeten een luchtig, homogeen mengsel krijgen.
- Rol het deeg uit en leg het met papier en al in je taart- of quichevorm. Prik er wat gaatjes in met een vork.
- Het overhangende deeg mag blijven, want dat gaan we straks gewoon dichtplooien.
- Leg de paprika reepjes in de vorm en verdeel er de mozzarella en de pancetta over.
- Kieper het ei-roommengsel erbij en plooi de deegresten naar binnen.
- Steek de quiche 30 à 35 minuten in de oven of tot hij gaar is.