Marokkaans Lamsvlees met Couscous

Marokkaans Lamsvlees met Couscous

marokkaans lamsvlees met couscous

Voor 2, klaar in 30 minuten :

  • 1 middelgrote rode ui
  • 3 rijpe tomaten
  • een bosje platte peterselie
  • 1 Spaanse peper
  • 8 gedroogde abrikozen
  • een klontje boter
  • gemalen komijn
  • een klein handje pijnboompitten
  • 1 blik kikkererwten (400g)
  • 200g couscous
  • 1 citroen
  • 1el balsamico
  • 250g lamsvlees
  • bio yoghurt voor erbij

Pel en snipper de ui. Was de tomaten en hak ze in grove stukken. Hak de peterselie mét steeltjes in stukken. Was de peper, verwijder de pitjes en hak hem fijn. Snij de abrikozen in dunne plakjes.

Zet een pan met een scheutje olie op hoog vuur en bak er de ui, peper, abrikozen in. Doe er ook het klontje boter bij en laat bakken tot de uien wat zacht zijn.

Doe  2 theelepels komijn, een snufje zout, peper en de pijnboompitten erbij en roer alles goed door elkaar. Doe dan de tomaten, het grootste deel van de peterselie en de kikkererwten mét vocht bij het mengsel en giet er een halve deciliter water op. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen.

Doe terwijl de saus kookt de couscous in een kom en gier er kokend water over, zodat hij net onder staat. Strooi er een snufje zout en wat peper over, samen met een beetje citroensap en een scheutje goede olijfolie. Dek de kom af en zet zeker 5 à 8 minuten opzij, zodat de couscous kan garen.

Prak de ingrediënten van de saus een beetje fijner met een vork en giet er op het einde nog wat balsamico bij en kruidt af met peper en zout. Hou de saus warm terwijl je het vlees bakt.

Laat een tweede pan goed heet worden.

Snij het vlees in stukjes van ongeveer 2,5 cm en bestrooi het met wat komijn en goed wat peper en zout. Zorg ervoor dat alle kanten in aanraking geweest zijn met de kruiding.

Bak het vlees ongeveer 2 minuten aan elke kant tot het mooi goudbruin is.

Maak de korrels van de couscous los met een vork en schep in de borden. Leg er het vlees bij en een flinke schep van de saus. Strooi er de rest van de peterselie over en serveer met een lepel yoghurt.

Uit Jamie’s Kookrevolutie

Leave a reply