[Vegetarisch Recept] Pizza met Spinazie, Pijnboompitten en Roquefort

[Vegetarisch Recept] Pizza met Spinazie, Pijnboompitten en Roquefort

pizza met spinazie en roquefort

 

En toen was ik plotseling geveld door acute sinusitis. Niet leuk, dat kan ik je wel vertellen. Op zo’n momenten komt er van koken niet echt veel in huis. Maar gelukkig had ik een zelfbouw pizza voorzien in mijn weekmenu. Dat die bijzonder mooi paste in het donderdag veggiedag concept was ook weer handig meegenomen.

Voor 2 pizza’s, klaar in 15 minuten : 

  • 2 kant en klare spelt pizzabodems
  • 250g passata of een andere tomatensaus
  • 200g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • een handje pijnboompitten
  • 150g Roquefort
  • olijfolie

We verwarmen de oven voor op 200° C. Vele ovens hebben deze dagen een pizzastand: dat is hete lucht gecombineerd met onderwarmte.

Om te beginnen wassen we de spinazie en laten die goed drogen. Eventueel kan dat in een slazwierder.

We snijden de teentjes look in dunne schijfjes en die gaan we samen met de pijnboompitjes rustig aanfruiten in een lepeltje olijfolie in een grote pan. Ik heb hiervoor mijn wok gebruikt en dat kan ik alleen maar aanraden: zeer handig voor de hoeveelheid spinazie.

Als de look en de pijnboompitten een klein beetje kleur krijgen mag de spinazie beetje bij beetje erbij. We blijven dat zo doen tot de ganse hoeveelheid netjes geslonken is en we halen dan de pan van het vuur.

We leggen de bodems netjes klaar en bestrijken ze met de passata of tomatensaus. Strooi er nog een koffielepel gedroogde oregano over.

Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie door hem te klemmen tussen twee houten lepels. Verdeel het spinazie- en pijnboompitmengsel dan gelijk over de bodems.

Over de spinazie verbrokkelen we dan de lekkere Roquefort.

Tien minuutjes de oven in of tot de kaas mooi gesmolten is.

Bon Appétit!

Leave a reply