Zo lang er pompoen in de winkel ligt blijf ik er gerechten mee maken. Lang zal het nu wel niet meer duren, want ik begin er op Facebook al voor onder mijn voeten te krijgen dat ze niet meer in seizoen zijn.
Anyways, een viscurry was voor mij een primeur en dat viel best mee. Ik gaf er een beetje basmati bij, maar zoals steeds blijft dat beperkt tot 50g per persoon.
Het klinkt misschien wat raar, maar het is echt de moeite om eens te proberen. Dit soort curry hoeft ook geen eeuwigheid te sudderen, zoals die met vlees.
Smakelijk!
Vis Curry met Pompoen
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: curry, stoofpotje
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Boodschappenlijstje
- 200g verse zalmfilet
- 200g schoongemaakte scampi's
- 1 kleine butternut pompoen
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1dl kippenbouillon
- 1dl kokosmelk
- sojasaus
- een klein bosje verse koriander
Zo maak je het
- We beginnen met de zalmfilet even te spoelen en droog te deppen. Vervolgens snijden we de filet in blokjes.
- De pompoen gaan we overlangs in twee snijden. We verwijderen de pitten en snijden de helften daarna in 4 stukken. Die gaan we schillen en in blokjes snijden.
- De tomaat mag gewassen worden en eveneens in blokjes gesneden.
- De ui gaan we pellen en snipperen.
- Spoel de koriander en verwijder de blaadjes. Zet die opzij en hak de steeltjes fijn.
- We nemen een braadpan en stoven hierin de ui glazig in een lepeltje olijfolie. Daarna doen we er de tomaat, de gehakte koriandersteeltjes en de pompoen bij en roeren alles goed door elkaar.
- We overgieten de blokjes met de bouillon en de kokosmelk. Dit mag op een zacht vuurtje een 20-tal minuten sudderen.
- Daarna mogen de zalm en de scampi erbij. Dit mag nog een 10 minuutjes garen.
- Daarna gaan we goed afkruiden met peper en zout.
- We werken de bordjes af met korianderblaadjes en eventueel wat basmati.