Vegetarische Maaltijdsoep met Quorn

Vegetarische Maaltijdsoep met Quorn

Een lekker maaltijdsoepje om je te verwarmen op een winterse dag. De smaak is aan de bittere kant, dus misschien niet zo geschikt voor de kinders. De quorn is een prima alternatief voor de traditionele gehaktballetjes. Het maakt het een pak minder vettig en natuurlijk ook weer een stuk gezonder.

Eigenlijk ben ik wel fan van quorn. Het is iets met de textuur ervan, want smaak heeft het niet. Ik vergeet negen van de tien keren ook dat ik een half uur extra moet uittrekken om het spul te marineren.

Om de prijs wat te drukken had ik deze keer een zak van een kilo gekocht, uit de diepvriezer. Dat kostte me € 11,95, terwijl de voorverpakte stukjes (verpakt met 200g) € 16,65 per kilo gaan.

Bon Appétit!

Vegetarische Maaltijdsoep met Quorn
 
Auteur: 
Soort Recept: soep
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
 • 300g quornblokjes
 • 1 aubergine
 • 1 venkel
 • 3 pijlen witloof
 • 1 courgette
 • 250g aardappelen
 • 1 ui
 • sojasaus
 • olijfolie om te bakken
 • 2 liter groentebouillon
Zo maak je het
 1. We beginnen met de aubergine goed te wassen en droog te wrijven. Snij ze daarna in schijfjes van ongeveer een centimeter breed. Die gaan we bestrooien met zout en minimum een half uur laten lekken in een vergiet. Hoe meer zaden de aubergine heeft, hoe langer ze moet lekken.
 2. De quornblokjes gaan we marineren met een goede scheut sojasaus en eveneens een half uur opzij zetten. Als je, zoals ik, quorn uit de vriezer gebruikt moet je de blokjes anderhalve minuut op laag vermogen in de microgolf steken, zodat ze een beetje ontdooid raken.
 3. We wassen de courgette en snijden ze in blokjes.
 4. De aardappelen gaan we schillen en eveneens in blokjes snijden.
 5. We spoelen de venkel en het witloof. De venkeltopjes leggen we apart voor later. De knol zelf mag in dunne stukken gesneden worden, net zoals het witloof. We verwijderen wel het harde uiteinde van zowel witloof als venkel.
 6. De ajuin mag geschild en fijngesnipperd.
 7. Als de aubergine uitgelekt is, gaan we ze goed naspoelen onder de kraan en droogdeppen. Daarna gaan we de schijven in blokjes snijden.
 8. We zetten een soepketel met een flinke scheut olijfolie op een matig tot hoog vuur. Hierin stoven we de ajuin en de gemarineerde quorn tot de ui glazig is. Daarna mogen alle andere groenten erbij. Die stoven we nog een vijtal minuten mee.
 9. Daarna mag de bouillon erover en brengen we de boel aan de kook.
 10. Het geheel mag zo'n twintig minuten rustig sudderen. Daarna is het proeven en afkruiden met goed wat peper en zout.
 11. De venkeltopjes gaan we fijn snijden en hiermee werken we de soepkommetjes af.

 

 

Leave a reply