Bruschette met Erwten en Ricotta

Bruschette met Erwten en Ricotta

crostini-met-erwten-en-ricotta

We borduren verder op het pad dat we gisteren ingeslagen waren. Vandaag serveren we bijgevolg nog een Italiaans toastje, maar deze keer met een arbeidsintensiever beleg.

De keuze viel ook op een donker broodje, in plaats van de traditionele ciabatta. Hier maken we dat zelf en is het een mix van volkoren- en waldkornmeel. Uiteraard kan je volop experimenteren met eender welke soort (bruin) brood.

Bijgevolg is dit aperitiefhapje een bruschetta en niet een crostini. Bruschette worden traditioneel gemaakt met donker (zuurdesem) brood, waar crostini met wit brood gefabriceerd worden. What’s in a name?

Het lichte beleg doet je onmiddellijk verlangen naar de lente. Spijtig genoeg is er daarbuiten niks van te merken, dus stel ik voor dat je nog even wacht om het recept te proberen.

We serveerden er een glaasje Clairette de Die bij. Hoewel dat wat zoet is, ging dat prima. Uiteraard is dit ook prima voer bij Prosecco of een Spumante.

Alvast smakelijk!

erwtjes

 

erwtjes-munt-spread

 

erwten-munt-spread

 

erwtenspread

 

bruschette

 

crostini

 

crostini-met-ricotta

 

crostinis-met-erwten-en-ricotta

 

Bruschette met Erwten en Ricotta
 
Auteur: 
Soort Recept: aperitiefhapje,vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 6 sneetjes bruin brood naar keuze (bvb. zuurdesem) of genoeg voor 12 toastjes
  • je beste olijfolie
  • 250g erwtjes uit de diepvries
  • een stuk Parmezaanse kaas
  • 250g ricotta
  • een bakje tuinkers
  • een klein bosje vers munt
  • een teentje look
Zo maak je het
  1. We beginnen met de erwtenspread. Daarvoor doen we de bevrozen erwten in een blender, samen met de muntblaadjes (eerst wassen!) en 2 handen geraspte Parmesan. Doe er een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout bij. Mixen maar.
  2. Als het een homogene massa geworden is, gaan we proeven en eventueel nog bijpeperen of wat met de zoutbus schudden.
  3. Heb je moeite om het gemixt te krijgen, dan moet er nog wat olijfolie bij. Doe de olie er beetje per beetje erbij, zodat het mengsel niet te lopend wordt.
  4. Als je tevreden bent met de smaak, zetten we de spread in de ijskast tot we hem nodig hebben.
  5. We snijden 12 rechthoekige toastjes uit het brood. Maak ze niet te dik.
  6. We gaan ze semi krokant afbakken onder de grill of in een broodrooster.
  7. Nadien wrijven we ze in met een half teentje look (dat moet niet grondig, gewoon vlug even over gaan, zodat het aroma luchtig achterblijft) en sprenkelen we er wat van die goede olijfolie over.
  8. Daarna smeren we er een laagje ricotta over.
  9. Daarop mag dan de erwtenspread.
  10. We werken af met wat tuinkers en Parmesan schaafsel

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+