Couscous Salade met Mandarijntjes en Zalmhaasje

Couscous Salade met Mandarijntjes en Zalmhaasje

Boom: een nieuwe topper in spé!

Eigenlijk ben ik wel fan van couscous. En eigenlijk zou ik eens de moeite moeten doen om echte, handgerolde te gaan kopen. Ik vermoed dat het een groot verschil zou maken qua smaak en structuur.

Couscous is absolute top als je snel een gerecht wil maken en toch voedzaam wil eten. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar die andere topper in mijn arsenaal. Voor mensen die laat thuiskomen kan het een dankbare manier zijn om snel nog iets gezond op tafel te zetten. Het zijn natuurlijk wel granen, maar dat moet soms kunnen.

Bon Appétit!

Couscous Salade met Mandarijntjes en Zalmhaasje
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 300g zalmhaasje
  • 150g couscous
  • 2 mandarijntjes
  • 1 sinaasappel
  • 350ml groentebouillon
  • een kleine hand gepelde pistachenoten
  • enkele takjes verse bladpeterselie
  • enkele takjes verse koriander
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie voor salades
  • ras-el-hanout
Zo maak je het
  1. Breng eerst en vooral de bouillon aan de kook.
  2. Neem een platte schaal en doe de couscous erin. De bouillon mag er dan bij, waarna we de schaal afdekken met alufolie.
  3. We pellen de mandarijntjes en persen ze op een citruspers. Zet even opzij.
  4. De sinaasappel mag eveneens geschild worden. We gaan hem dan à vif snijden: de partjes een voor een verwijderen met een mesje. Zònder de witte vliesjes.
  5. De groene kruiden mogen kort gespoeld worden. We hebben enkel de blaadjes nodig. We gaan er even het mes inzetten, maar we snipperen ze niet te fijn.
  6. De zalmfilet houden we even onder de kraan, zodat hij proper is. We deppen hem goed droog en kruiden hem langs beide kanten met ras-el-hanout, peper en zout.
  7. We zetten een antikleefpan op het vuur en bakken de zalm ongeveer 5 minuutjes aan elke kant in wat olijfolie.
  8. Terwijl bekijken we de couscous. Maak de korrels los met een vork en kijk de garing na. Indien de korrels nog te hard zijn mag er eventueel nog wat bouillon bij, maar normaal gezien moet het goed zijn. Couscous moet al dente zijn en niet platgekookt!
  9. Doe er een scheut van je beste olijfolie bij, samen met de groene kruiden, het mandarijntjessap en de sinaasappelpartjes. Zet goed onder elkaar.
  10. Hak dan de pistachenoten.
  11. Serveer een bord met de couscoussalade met de zalm ernaast. Garneer met de gehakte noten.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+