Minestrone

Minestrone


minestrone

Minestrone is een gerecht met vele gedaanten. Bij voorkeur gebruiken we er groenten voor die in seizoen zijn. Helemaal leuk wordt het als je restjes uit de ijskast kan verwerken.

Ik krijg vaak de vraag wat ik eigenlijk ‘s middags eet als ik mensen vertel dat ik quasi geen brood meer eet. In de zomer is dat wel eens een simpele salade, maar soep is het ganse jaar door een constante. We zorgen er dan ook voor dat er steeds een voorraadje in de vriezer zit.

Alvast smakelijk!

minestrone_bacon

 

minestrone_lente

 

lenteminestrone

 

voorjaarsminestrone

 

Minestrone
 
Auteur: 
Soort Recept: soep
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • olijfolie om te bakken
  • 50g gerookte bacon
  • 2 kleine rode uien
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselder
  • een halve venkel
  • 3 teentjes knoflook
  • gedroogde oregano
  • gedroogd basilicum
  • 2 blikken van 400g gepelde tomaten, liefst biologisch
  • 1 courgette
  • een glas rode wijn van deftige kwaliteit (fles van meer dan € 5,-)
  • 200g verse spinazie
  • 1l kippenbouillon
  • 50g gedroogde spelt pasta (ik gebruik van die kleine schelpjes)
  • een blok verse Parmezaanse kaas om te raspen
Zo maak je het
  1. We beginnen met alle groenten voor te bereiden.
  2. De uien en de look gaan we pellen en snipperen.
  3. De wortelen gaan we schoonmaken en in stukjes snijden, net zoals de venkel en de selder. De topjes van de venkel houden we apart. Hiermee gaan we onze borden garneren.
  4. De bacon snijden we in stukjes.
  5. We zetten een soepketel op het vuur en verwarmen er een scheut olijfolie in. Hierin mogen alle bovenstaande groenten, de kruiden en het spek. We gaan alles langzaam aan een kwartiertje fruiten op een rustig vuurtje. De groenten moeten zacht zijn, maar niet bruin.
  6. Ondertussen maken we de courgette schoon en snijden ze in plakjes.
  7. De spinazie gaan we wassen en droogzwieren.
  8. Als de groenten in de ketel zacht zijn, mogen de stukjes courgette erbij. Samen met de tomaten en een glas rode wijn. Zet alles eens door elkaar en laat het mengsel opnieuw een kwartiertje stoven op een kalm vuurtje.
  9. Dan mogen de spinazie, de pasta en de bouillon erbij.
  10. Breng de soep aan de kook en draai het vuur wat terug. Laat ze dan nog een tiental minuten pruttelen of tot de pasta gaar is.
  11. Eventueel kan je er nog wat water of bouillon aan toevoegen als je liever een wat dunnere soep hebt.
  12. We proeven de soep en voegen peper en zout naar smaak toe.
  13. We serveren deze soep met de venkeltopjes en wat lekkere vers geraspte Parmesan. Eventueel kan je er nog wat lekkere olijfolie van goede kwaliteit over druppelen.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+