Nog Meer Aperitiefhapjes: Crostini met Groene Asperges

Nog Meer Aperitiefhapjes: Crostini met Groene Asperges

crostini-met-groene-asperges

Ik vertelde gisteren al over de cucumber sandwiches die ten huize LGB geserveerd werden tijdens een family afternoon tea. Dat was natuurlijk niet het enige gerecht dat ik geprepareerd had. Ik maakte naast een cheesecake met stevia immers ook nog een van mijn favoriete aperitiefhapjes: crostini.

We proberen hier weinig brood te eten, maar voor zaken als bruschette en crostini maak ik graag een uitzondering. Ditmaal ging ik aan de slag met groene asperges.

groene-asperges

 

crostini-met-groene-aspergetopjes

 

aspergespread

 

crostini

 

Crostini met Groene Asperges
 
Auteur: 
Soort Recept: aperitiefhapjes
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een bussel groene asperges
  • een klont soya boter
  • je beste olijfolie
  • een ciabatta om af te bakken
  • fleur de sel
Zo maak je het
  1. We starten met de asperges proper te maken: breek het harde onderste stuk eraf en spoel ze af in een vergiet.
  2. Daarna koken we ze een 4-tal minuten in ruim water.
  3. Leg ze meteen in ijswater of spoel ze af onder ijskoud stromend water, zodat ze zoveel mogelijk van hun kleur behouden.
  4. We houden de topjes apart en vijzeelen de steeltjes met een klont boter, een scheutje olijfolie en wat zeezout tot een smeerbare pasta. Je kan er naar smaak wat boter, zout of olie aan toevoegen totdat jouw smaak en structuur van voorkeur bereikt is.
  5. De ciabatta bakken we af in de oven, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Daarna snijden we hem in dunnen stukjes, die we dan nog heel even semi krokant afbakken in de oven.
  7. De stukjes brood besmeren we met een eetlepel van de aspergespread.
  8. Hierop leggen we de aspergetopjes.
  9. Afwerken kan met een klen beetje fleur de sel.

 

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+