Rijstsalade met Chorizo en Appel

Rijstsalade met Chorizo en Appel

rijstsalade-met-chorizo-en-appel

De combinatie chorizo, appel, waterkers is misschien wat vreemd op het eerste zicht, maar deze salade is zeker de moeite om eens te proberen.

Ik gebruikte hiervoor een mildere soort chorizo, want een pikant exemplaar zou te veel overheerst hebben. Als appel nam in een Pink Lady, die nu overal vlot te verkrijgen zijn. Ze zijn relatief zoet en daardoor perfect in dit gerecht.

Alvast smakelijk!

Rijstsalade met Chorizo en Appel
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 150g basmati
  • 100g milde chorizo
  • 1 kleine sjalot
  • 1 stengel bleekselder
  • 1 teentje look
  • olijfolie om te bakken
  • 1 rode appel, genre Pink Lady
  • 1 zakje waterkers
  • 1 citroen
  • currypoeder
  • paprikapoeder
Zo maak je het
  1. Gaar de rijst volgens je eigen voorkeur en de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik geen builtjes en kook de rijst volgens "absorptie". Ik vind dat hij zo veel lekkerder is en beter op punt gegaard wordt.
  2. Als hij klaar is doen we hem in een slakom en kruiden we bij met wat peper en zout, een eetlepel curry en een theelepel paprika.
  3. De chorizo gaan we ontvellen en in sneetjes snijden.
  4. De selder maken we proper en die snijden we dan in dunne plakjes.
  5. Het sjalotje gaan we pellen en fijn snipperen, samen met de look.
  6. We fruiten sjalot en look aan in een lepeltje olijfolie, dat we verwarmd hebben in een koekenpan.
  7. Als ze wat zachter zijn halen we ze uit de pan en doen we opnieuw wat olie in de pan. Let erop dat je de look niet laat aanbranden!
  8. We bakken nu de chorizo semi-krokant en laten die vervolgens uitlekken op een velletje keukenrol.
  9. Bak vervolgens de selder in het vet van de chorizo en laat die wat afkoelen als hij beetgaar is.
  10. De appel gaan we goed wassen en we verwijderen het klokhuis alvorens hem in fijne partjes te verdelen.
  11. Besprenkel hem met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  12. Schep de chorizo, de selder, de sjalot en de look door de rijst en zet alles goed door elkaar. Verdeel er dan de schijfjes appel over.
  13. Was en droog tenslotte de waterkers en werk hiermee de borden af.

Dit recept is geïnspireerd door een artikel uit Njam! magazine 08/2013

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+