Salade met Gegrilde Pompoen, Aubergine en Feta

Salade met Gegrilde Pompoen, Aubergine en Feta

Het is lente en dan eten wij hier salades. Het weer wil niet mee? Goed, dan passen we het concept aan, maar salade zal het zijn.

Deze kanjer eten we lauw, want de stukjes groente komen allemaal van onder de gril. Het is zaak om ze niet te dik te snijden, want anders duurt dat grillen te lang.

Mag ik toch nog eens verwijzen naar deze post? Daarin kan je info vinden over aubergines, want het is belangrijk dat ze rijp zijn. In de supermarkt zijn het meestal nog jonge exemplaren en die laat ik nog een aantal dagen verder rijpen in de fruitschaal.

Smakelijk!

Salade met Gegrilde Pompoen, Aubergine en Feta
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch, salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 aubergines
  • 1 kleine butternut
  • olijfolie om te bakken
  • paprikapoeder
  • komijnzaad
  • pili pili
  • 150g feta
  • 50g gepelde pistachenoten
Zo maak je het
  1. We beginnen met de aubergines te wassen en te drogen. Daarna snijden we ze in plakjes van maximum 5mm dik. Die bestrooien we aan beide kanten met grof zeezout en laten we een half uur lekken in een vergiet.
  2. De gril verwarmen we voor op ongeveer 210° C. Ik gebruik de ovengrill, maar dit kan evengoed in een grillpan.
  3. De pompoen gaan we overlangs in twee snijden om de zaadjes te verwijderen. De stukken halveren we nog eens en dan gaan we die schillen met een dunschiller.
  4. We gaan er dan plakjes van snijden van eveneens maximum 5mm dik.
  5. De plakjes pompoen mogen in een mengkom met een scheutje olijfolie, peper en zout, een koffielepel komijnzaad en een koffielepel pili pili. Zet goed door elkaar.
  6. Spreidt de stukjes uit over een ovenschaal. Ik gebruikte twee schalen, want de plakjes mogen elkaar niet raken. We willen echt maar een individuele laag pompoenstukjes.
  7. De schaal mag onder de grill en we bakken de plakjes tot ze wat kleur krijgen.
  8. Daarna halen we de schaal eruit, we draaien de stukjes om en we grillen de andere kant.
  9. We herhalen dit voor de (eventuele) andere schaal.
  10. Als de stukjes klaar zijn mogen ze in een grote slakom.
  11. Terwijl ze bakken deppen we de stukjes aubergine droog met wat keukenpapier.
  12. Daarna gaan we die op dezelfde manier bakken als de pompoen. Kruidt ze eerst nog lichtjes met wat peper. Geen zout!
  13. We hakken de pistachenoten grof en zetten die even opzij.
  14. Zijn de aubergineplakjes klaar? Dan mogen ze bij in de kom.
  15. We doen er een snuf paprikapoeder bij, een beetje olie, de pistachenoten en we verbrokkelen de feta erboven.
  16. Zet alles nog eens goed door elkaar en je bent klaar!

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+